12 rullaa vessapaperia. Kilo jauhelihaa. Nuudeleita. Ravintolatyöntekijä Veera Elomaa kerää toista päivää asiakkaiden tilauksia isoihin ostoskärryihin Kartanonkosken Alepan verkkokaupan keräilyhallissa.
Hyllyt notkuvat tavaraa, ja lisää tuodaan tauotta lastauslaiturin kautta.
Kun koronavirus pakotti HOK-Elannon sulkemaan pääkaupunkiseudun ravintoloita, yritys siirsi ravintolatyöntekijöitä sinne, missä on tällä hetkellä huutava pula apukäsistä – ruoan verkkokaupan pariin.
Yksi uusista verkkotilausten keräilijöistä on juuri Elomaa, jonka vakituinen työ on Mummotunnelin karaokebaarissa.
”Esimieheni sanoi, että nyt hän Veera lainaa sinua”, Elomaa nauraa. Asiakkaiden tilausten keräily vaatii tarkkuutta ja on mukavaa vastapainoa omalle vakituiselle työlle ravintolassa.
Elomaalla on vasta toinen lainapäivä lopuillaan, mutta jo nyt hän tietää, mikä on työssä erilaista.
”Täällä ei ole asiakkaita, eikä meteliä. Mutta yhtä kivoja työkavereita täällä tuntuu kyllä olevan.”