Järki Särki -tuotteen kehittäjät Marja Komppa ja Ari Seppälä ovat havainneet ruokavalionsa muuttuneen viime vuosina täysin.
”Syömme tosi vähän lihaa nykyään, kun itse kalastettua kalaa on koko ajan saatavilla”, Marja Komppa ja Ari Seppälä kertovat.
”Elämme vuodenaikojen mukaan, ja suosikkiruoat vaihtelevat satokausiajattelun rytmissä.”
Ruoasta kiinnostunut korpilahtelainen yrittäjäpariskunta arvostaa sekä kestosuosikkeja että uusia kokeiluja. Niinpä pannulla voi paistua ahvenfileitä tai muikkuja perinteiseen tapaan tai vaikkapa Lähi-idän dukkah-mausteseoksella maustettua kalaa. Kaikki valmistetaan alusta asti itse, usein täysin omavaraisesti.
”Lisukkeena on sitä, mitä kulloinkin on sesongissa. Keväällä villivihanneksia, kesällä tuoretta puutarhasta, syksyllä uunijuureksia, talvella sipuleita sekä papuja ja lehtikaalia pakkasesta”, he kertovat.
Kiirepäiviksi on viisainta valmistaa iso satsi särkikiusausta tai kalakeittoa.