Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itse tehdyt joulukarkit lahjaksi ja omaksi iloksi

Onko suloisempaa lahjaa kuin itse tehdyt joulukarkit? Pala joulusuklaata tai nokare fudgea ilahduttaa myös tekijää jouluvalmisteluiden lomassa. Virittäydy joulutunnelmaan ja valmista itse joulumakeisia. Näillä helpoilla resepteillä onnistut!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 9.11.2020
|
Muokattu: 2.11.2023

Itse tehdyt joulusuklaat ja -tryffelit ovat joulun makein lahja

Kaakaojauheen peittämä pinta ja puraistessa paljastuva silkinpehmeä sisus – taivaallista! Suklaatryffelit ovat todellinen suklaanystävän unelma ja yksinkertaisimmillaan tarvitset niiden tekemiseen vain neljä ainesosaa, kuten minttusuklaatryffeleissä. Vegaania ilahduttavat myös kookosmaitoon tehdyt maidottomat joulukarkit eli karkkipekaanitryffelit.

Tee tryffeleiden kaveriksi myös muita joulusuklaita. Kokeile ainakin piparkakkumurulla ja kuivatuilla karpaloilla maustettua rocky road -joulusuklaata sekä valkosuklaisia joulukonvehteja. Suloiset riisisuklaat syntyvät helposti perheen pikkuisten kanssa. Daim-suklaan ystävän yllätät itse tehdyllä suklaakrokantilla.

Tryffelit ja muut joulusuklaat säilyvät parhaiten viileässä. Muista tämä myös lahjoja antaessa!

Suussasulava joulufudge – kokeile myös gluteenittomana ja vegaanisena!

Kun keittiössä tuoksuu kermakaramelli, on joulutunnelmaan helppo päästä. Tee jouluksi perinteistä kermatoffeeta tai vähän tuhdimpaa fudgea. Lisää seokseen suklaata, piparkakkumaustetta, karpaloita ja muita joulun makuja. Fudge onnistuu myös sokerittomana, gluteenittomana ja vegaanisena, kun käytät pohjana maapähkinävoita ja banaania. Kokeile myös helppoa konvehtifudgea.

Jouluiset pähkinät ja muut naposteltavat

Joulukarkkien lisäksi lahjaksi ja omaksi iloksi sopivat karamellisoidut ja paahdetut pähkinät. Suolaisenmakeat joulumantelit maistuvat niillekin, jotka eivät ole niin makean perään, ja pähkinäinen porkkanapallo ovat mainio makeinen ilman suklaata ja lisättyä sokeria.

Lisää ihania reseptejä joulumakeisiin ja -karkkeihin