Ikääntyvän ihon hoito | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ikääntyvän ihon hoito-opas

Ikääntyvän ihon hoito

Teksti:
Katja Kokko
Kuvat:
123RF
Julkaistu: 5.9.2012
Muokattu: 15.5.2019
Aikuisen naisen iho on vaativa ja edellyttää kokonaisvaltaista hoitamista niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Tehokkailla tuotteilla voi ehkäistä ihon ennenaikaista vanhenemista, pehmentää ryppyjä, ylläpitää ihon kuntoa sekä helliä mieltä ja aisteja. Ihon henkinen hoitaminen on siis myös tärkeää, sillä stressi ja negatiiviset ajatukset vanhentavat ihoa.

Ihonhoito aamuisin

  • Pyyhi kasvot ja kaula kasvovedellä.
  • Taputtele iholle kirkastavaa seerumia tai tehotippoja.
  • Taputtele silmänympärysiholle silmänympärysvoidetta.
  • Levitä kasvoille suojaava päivävoide.

Ihonhoito iltaisin

  • Puhdista meikit kasvoilta puhdistusemulsiolla tai -voiteella, myös kaulan iholta.
  • Viimeistele puhdistus pyyhkimällä kasvot ja kaula kasvovedellä.
  • Taputtele iholle elvyttävää seerumia tai tehotippoja.
  • Taputtele silmänympärysiholle silmänympärysvoidetta.
  • Levitä kaulan iholle ja rintaan kaulavoidetta.
  • Levitä kasvoille kiinteyttävä yövoide.

Ikääntyvää ihoa tulisi hoitaa aamuin illoin.

Lisäksi

  • Kuori iho noin kerran viikossa kuorintavoiteella.
  • Käytä kiinteyttävää naamiota kuorinnan jälkeen.
  • Puhdista naamio iholta tuotteen käyttöohjeen mukaan. Viimeistele puhdistus kasvovedellä.
  • Levitä lopuksi iholle seerumi tai tehotipat, silmänympärysvoide ja yövoide.

Entsyymit ja iho

Kehon oma entsyymituotanto alkaa alentua 30-vuoden iässä, ja iho menettää kimmoisuuttaan, sillä entsyymit vaikuttavat merkittävästi muun muassa ihon kollageenin muodostumiseen. Alentuneen entsyymituotannon vuoksi on tärkeää saada entsyymeitä puhtaasta ja tuoreesta ravinnosta.

Entsyymit ovat erittäin herkkiä lämmölle, ja ne tuhoutuvatkin ruoasta, kun se kuumennetaan yli 40 asteen. Ruokavalioon kannattaa lisätä kypsentämättömien kasvisten määrää, sillä ne ovat parhaita entsyymien lähteitä.

Lisää aiheesta