Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helsingissä vieraillut Daniel Kubriel katseli ihastellen merenrantamaisemaa, josta sumuisen päivän keskeltä erottui tuolloin vain jäinen ranta.

Luonnollinen kosmetiikka on nyt suuri hitti – Polaar-tuotteiden isä kertoo, mihin teho perustuu

Teksti:
Virpi Salmi
Kuvat:
Heli Blåfield
Julkaistu: 20.4.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Polaar-kosmetiikkasarja syntyi, kun ranskalainen Daniel Kubriel tajusi, että pohjoisen kasvit ovat rakenteeltaan harvinaisen sitkeää sorttia. Moni haluaa nyt, että ihonhoitotuotteet on tehty luonnonantimista.

Ei se nyt ihan unelmien ajanviettotavalta 15-vuotiaasta ranskalaisteinistä tuntunut, viettää puoli vuotta vanhempiensa kanssa pohjoisilla napa-alueilla.

"Jälkikäteen kyllä ymmärsin, miten hieno kokemus se oli", sanoo Daniel Kubriel, Polaar-kosmetiikkamerkin perustaja. Naparetkeilijävanhemmat opastivat tutkijoita arktisilla alueilla ja Daniel-pojallekin selvisi, että niin pohjoisissa oloissa elävissä kasveissa täytyy olla jotakin erityistä.

"Ne elävät paljon ankarammissa olosuhteissa kuin lämpimien maiden kasvit", Kubriel perustelee.

Aluksi sarjassa oli vain miesten tuotteita.

Kubriel ehti ryhtyä kilpapurjehtimaan – hän edusti Ranskaa olympialaisissakin – ja teki konsulttiuraa Lontoossa, ennen kuin otti todella käyttöönsä nuorena sisäistämänsä kasviopit.

"Halusin yrittäjäksi ja lisäksi halusin itselleni käyttöön kestävillä arvoilla valmistettua kosmetiikkaa. Kun kerroin tästä tuttavilleni, erityisesti miehet katsoivat minua aika pitkään", Kubriel nauraa.

Syntyi pohjoisten kasvien tehoon pohjautuva kosmetiikkasarja Polaar. Aluksi sarjassa oli vain miesten tuotteita, mutta nyt 90 % liikevaihdosta tulee naisille suunnatusta kosmetiikasta.

Tehoa ja vastuullisuutta

Tuotteiden tehoaineet tulevat kaikki napapiirin pohjoispuolelta. Niiden kerääminen ja tutkiminen tehdään huolellisesti ja vastuullisesti, Kubriel korostaa. Tuotteet valmistetaan Ranskassa.

Pakkausten jäänhuuruinen ulkoasu kertoo tehoaineiden alkuperästä:

"Logo on leikattu kahtia, koska se symboloi jäävuorta. Nimessä on kaksi a-kirjainta, ne tarkoittavat arktista ja antarktista, siis Pohjois- ja Etelänapoja", Kubriel kertoo.

Tutkimusta tehdään yhteistyössä yliopistojen kanssa.

Rehellisyys, aitous ja vastuullisuus ovat sanoja, jotka Kubriel toistaa usein. Polaarin voiteet perustuvat hänen mukaansa ennen muuta tutkimukseen, jota tehdään yhteistyössä yliopistojen kanssa.

"Kun aloitimme 12 vuotta sitten, olimme ensimmäisiä kosmetiikkavalmistajia, jotka tekivät tuotteensa ilman alkoholia, silikonia, parabeenejä ja mineraaliöljyjä", Kubriel sanoo.

Luonnollisuus on megatrendi

"Vastuullisuus ja lisäksi kaikki, mikä viittaa luonnollisuuteen, luomuun tai luonnonkosmetiikkaan on valtava trendi", vahvistaa hankintapäällikkö Mona Davidsson S-ryhmästä.

"Sen myynti kasvaa meillä kaksinumeroisia lukuja ja moni kuluttaja on nykyään todella valistunut kosmetiikan raaka-aineista," sanoo Davidsson.

Myynti kasvaa meillä kaksinumeroisia lukuja.

Polaar-sarjassa on tällä hetkellä 37 tuotetta ja se on Kubrielin mukaan melko hyvä luku.

"Emme halua tehdä erikseen voiteita vasemman ylähuulen kaarelle, jos tiedät, mitä tarkoitan."

Polaarin suosituimmat TOP 3

1. Polar Night Cream, yövoide. Tehoaineena on pohjoisissa merivesissä esiintyvä leväyhdiste, rhodimenia borealia.

2. The Genuine Lapland Cream. Pieneksi kulttituotteeksi muodostunut yleisvoide käy niin kasvoille kuin vartalolle ja siinä vaikuttavat nimensä mukaisesti Lapin marjat, kuten puolukka ja mustikka.

3. Icymagic-silmänympärysvoide, jonka jujuna on paitsi Siperian ginsenguute, myös roll on -pakkaus, jonka kuula viilentää samalla kun se levittää voiteen silmän alle.

Polaar ei ole luonnonkosmetiikkaa, koska sillä ei ole virallisia sertifikaatteja, vaikka se onkin raaka-aineiltaan hyvin lähellä luonnonkosmetiikkaa. Tuotteet ovat luonnollista kosmetiikkaa, joka on hyvin pitkälle luonnonkosmetiikkaa, mutta siellä saattaa olla jokin keinotekoinen raaka-aine tai sille ei muuten ole haettu luonnonkosmetiikan sertifikaatteja.

Mistä erotan luomun, luonnonkosmetiikan ja luonnollisen kosmetiikan?

CosmEthics-sovellus avaa tuoteselosteiden salat yhdellä klikkauksella

Näin huolehdit ihostasi oikein

Lisää aiheesta