Meikkisiveltimien valinta ja hoito - Yhteishyvä

Meikkisiveltimien valinta ja hoito

Meikkisiveltimien valinta ja hoito

Laadukkaisiin siveltimiin ja muihin meikkausvälineisiin kannattaa panostaa. Siveltimet kestävät vuosia, jos niitä hoitaa hyvin. Sivellinoppaaseen on koottu meikkauksen perusvälineet ja niiden hoito-ohjeet.

Jaa Somessa
Teksti
Katja Kokko ja Yhteishyvän toimitus. Artikkelia on päivitetty 30.6.2016.
Kuvat
SOK

Silmämeikkiin

Kasvoille

Huulille

Siveltimien puhdistus

  • Yleisohjeena voi sanoa, että siveltimet on hyvä puhdistaa kotikäytössä noin kerran kuussa. Peiteväri- ja huulipunasivellin on kuitenkin hyvä puhdistaa useammin, noin kerran viikossa.
  • Puhdistamiseen käytetään vettä ja siveltimille tarkoitettua saippuaa. Siveltimet desinfioidaan tarvittaessa desinfiointiaineella.
  • Pestyt siveltimet painellaan kuivemmaksi ja muotoillaan paperin tai pyyhkeen välissä. Siveltimet jätetään kuivumaan lappeelleen tai ylösalaisin, jolloin holkkiin mahdollisesti jäänyt vesi pääsee pois.
  • Isot siveltimet, kuten poskipuna- ja irtopuuterisiveltimet, voi puhdistaa myös kaatamalla talouspaperiin siveltimien puhdistusainetta ja pyörittelemällä siveltimet puhtaaksi siinä.

Siveltimien säilytys

  • Meikkipussissa irrallaan olevat siveltimet likaantuvat helposti. Hanki siveltimille oma säilytyspussukka tai -purkki.
  • Kanna meikkipussissa mukana vain meikin korjailuun päivän aikana tarvittavat siveltimet. Ne on hyvä suojata hylsyillä.

Oppaassa on käytetty esimerkkinä Duroyn siveltimiä, joita on saatavilla Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Julkaistu: 30.6.2016
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa