Tontun tahmeat taateli-suklaapallot piparilla ja joulukahvilla
Tahmeat taateli-suklaapallot valmistuvat melkeinpä vain nappia painamalla, sillä piparimurua lukuun ottamatta voit surrauttaa kaikki ainekset tasaiseksi suoraan tehosekoittimella. Paras makupari näille vähän terveellisemmille namusille on Pauligin mausteinen Christmas Coffee!
Tarvitset:
300 g tuoreita taateleita
¾ dl Rainbow’n cashewpähkinöitä
¾ dl Rainbow’n manteleita
3 rkl Rainbow’n kookoshiutaleita
2 rkl Rainbow’n kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
3 Kotimaista-piparkakkua
Valmistus:
Poista taateleista kivet.
Murusta piparkakut aivan pieneksi, jauhemaiseksi muruksi.
Mittaa kaikki muut ainekset paitsi murustetut piparkakut tehosekoittimeen.
Jauha ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä ne pieniksi palloiksi.
Pyöritä pallot piparkakkujen muruissa.
Laita kylmään kovettumaan.
Tarjoile kuuman Paulig Christmas Coffee -kahvin kanssa!
Punakuonon rocky road kuumalla glögillä
Jouluinen rocky road pistää sydämen väpättämään kuin kulkunen Punakuonon valjaissa – niin maukkaita namuja nämä ovat. Jos hedelmät ja pähkinät eivät ole oma makuusi, voit aivan hyvin heittää sulaan valkosuklaaseen myös karkkihyllyn suosikkejasi. Parhaan parin tämä joulun rokkaavin namu saa muuten Marlin perinteisestä glögijuomasta!
Tarvitset:
2 levyä (yht. 200 g) Rainbow-valkosuklaata
½ tl piparkakkumaustetta
1 dl Rainbow’n kuivattuja aprikooseja
1 dl Rainbow’n suolattuja pistaasipähkinöitä
4 Kotimaista-piparkakkua
Valmistus:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen.
Lisää suklaasulan joukkoon piparkakkumauste ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa aprikoosit pieniksi. Rouhi pähkinät ja piparkakut, mutta jätä osa koristeluun.
Sekoita pienityt aprikoosit, pähkinät ja piparkakut jäähtyneen suklaasulan joukkoon.
Kaada seos leivinpaperoituun, kapeaan vuokaan ja levitä tasaiseksi lusikalla.
Ripottele ja paina kiinni suklaaseen loput aprikoosin palat ja pistaasipähkinän muruset.
Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä noin tunti.
Leikkaa valmis rocky road -levy pieniksi neliöiksi terävällä veitsellä.
Nautistele Marlin kuuman glögijuoman kera!
Muorin jouluinen karpalo-pähkinäsuklaa kupilla kuumaa italialaista
Joulun paras suklaalevy syntyy näppärästi omissa hyppysissäsi, kun heität tumman suklaan sekaan reippaasti rapeita pähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja mausteisia piparkakkuja. Tee oma suklaalevy vaikkapa pikkujoulujen jokaiselle vieraalle ja tarjoile ne kuuman italialaisen Lavazza Crema e Gusto -kahvin kera!
Tarvitset:
1 levy (200 g) tummaa Rainbow-leivontasuklaata
1 dl kuorittuja Rainbow-saksanpähkinöitä
½ pss (n. 1 dl) Rainbow’n kuivattuja karpaloita
3 Kotimaista-piparkakkua
Valmistus:
Murskaa saksanpähkinät rouheeksi, mutta jätä joukkoon myös reilumpia paloja.
Sulata tumma leivontasuklaa jatkuvasti sekoitellen vesihauteessa.
Vuoraa laakea uunivuoka (max 20 x 20 cm) leivinpaperilla tai kelmulla.
Levitä veistä tai lusikkaa apuna käyttäen täysin sula suklaa vuoratulle pellille.
Ripottele päälle tasaisesti rouhitut saksanpähkinät ja karpalot.
Riko piparit pieniksi muruiksi ja levitä suklaalevyn päälle.
Nosta valmis suklaalevy jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa suklaalevy paloiksi tai laita kokonaisena sellofaaniin tai pieneen paperipussiin.
Pistä Lavazzan Crema e Gusto tippumaan ja nauti suklaa kuuman kahvin kera!