Kesäkurpitsa - reseptit kasvispihveistä lasagneen ja keittoihin - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa – reseptit kasvispihveistä lasagneen ja keittoihin

Kesäkurpitsa on monipuolinen kasvis, joka keventää useita ruokia.

Monikäyttöinen kesäkurpitsa tuo lautasille kevyttä ja edullista kasvislisää. Lempeänmakuisena se maistuu myös muksuille.

Jaa Somessa
Teksti
Helena Saine-Laitinen, Yhteishyvä
Kuvat
123rf

Kesäkurpitsa on ohutta kuorta myöten kokonaan syötävää eli se vaatii vain huuhtaisun ja kannan poiston ennen käsittelyä.

Enintään 20-senttiä pitkän kesäkurpitsan vaalea sisus on kiinteän pehmeää. Isompien yksilöiden malto muuttuu höttöiseksi, jolloin se kannattaa kaapia lusikalla pois.

Tiesitkö kesäkurpitsasta?

  • Kesäkurpitsalajikkeita tunnetaan satoja, mutta meillä tutuin ja käytetyin on nimeltään Zucchini.

  • Kesäkurpitsa sisältää energiaa vain 18 kcal/100 g, joten se keventää monia ruokia.

Kokeile vegaanista kesäkupritsalasagnea tai kesäkurpitsa-halloumipihvejä

Kesäkurpitsan valmistus

Voit upottaa kesäkurpitsaa keittoihin, paistoksiin, pataruokiin ja taikinoihin.

Kesäkurpitsasta valmistuu esimerkiksi astetta kevyempi lasagne. Raasteella saat mureke- tai sämpylätaikinaan helposti kasvislisää tai pyöräytät maukkaat kasvispihvit.

Pitkinä suikaleina kesäkurpitsa toimittaa gluteenittoman pastan virkaa.

Käytä kesäkurpitsaa raakana salaateissa ja leivän päällä viipaloituna. Se sopii myös säilöttäväksi kurkkujen tapaan.

Kesäkurpitsa taipuu helposti monenlaisiin mausteisiinkin makumaailmoihin. Se kuuluu oleellisena ranskalaiseen kasvishöystöön, ratatouilleen. Täytettynä siitä saa mainion lisäkkeen tai maukkaan kasvisruoan.

Kokeile kesäkurpitsaa myös leivonnassa kuten muffineissa tai piirakoissa.

Kesäkurpitsareseptejä

Julkaistu: 29.8.2019
Muokattu: 15.11.2019
Jaa Somessa