5 vinkkiä: Milloin ulkoseinät kannattaa maalata? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 vinkkiä: Milloin ulkoseinät kannattaa maalata?

Milloin ulkoseinät kannattaa maalata?

Auringonvalo paljastaa, kun kodin tai mökin ulkopinnat kaipaavat ehostusta. Talon maalaamiseen sopii parhaiten puolipilvinen ja lämmin poutapäivä.

Jaa Somessa
Teksti
Heidi Hänninen
Asiantuntija
lehtori Esa-Pekka Mähönen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
Kuvat
SOK
  1. Valitse päivä, jolloin ilman lämpötila on 15–20 astetta ja suhteellinen kosteus korkeintaan 80 prosenttia. Älä maalaa alle 5 asteessa, koska liika kylmyys hidastaa kuivumista ja maalikalvon muodostumista sekä heikentää maalin tarttumista.
  2. Vältä suoraa auringonpaistetta, sillä se kuivattaa maalikalvon liian nopeasti. Jos maalaat aurinkoisella säällä, työskentele varjossa ja seuraa auringon kulkua.
  3. Pinnan on oltava kuiva. Jos vesisade kastelee alustan, sen päälle ei voi maalata. Myös seinään osuvat sadepisarat häiritsevät maalin kuivumista ja voivat turmella maalatun pinnan.
  4. Huomioi ilman kosteus. Työt on hyvä aloittaa heti aamukasteen hävittyä, jotta maalikalvo ehtii kuivua ennen iltakasteen laskeutumista. Iltakasteen kosteus himmentää tuoretta, kosteaa maalipintaa.
  5. Alkukesä on loppukesää otollisempaa maalausaikaa, koska silloin rakenteet ovat vielä kuivia talven jäljiltä ja ilman suhteellinen kosteus matala.
Julkaistu: 25.5.2015
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa