Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bloggari Tenzba sai Vamoksen kautta itsevarmuutta ja kavereita – ja löysi opiskelupaikan.

Bloggari Tenzba sai kiinni unelmistaan: "Kun ihmisen mieli voi huonosti, on hyvin vaikeaa miettiä tulevaisuutta"

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 7.12.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Bloggari Tenzba, 21, on laittanut hyvän kiertämään kertomalla Vamoksesta blogissaan.

Tenzba on espoolainen nuori nainen, joka kertoo blogissaan ja videoillaan hyvin suorasukaisesti elämästään iloineen ja suruineen. Erityisesti hän haluaa rikkoa avoimuudellaan mielenterveysongelmiin liitettäviä tabuja.

”Kun ihmisen mieli voi huonosti, on hyvin vaikeaa miettiä tulevaisuutta. Opiskelut takkuavat, eikä sairaana jaksa tehdä töitä”, Tenzba kuvailee.

Sairaana ei jaksa tehdä töitä.

Reilu vuosi sitten Tenzba oli kolmatta vuotta vailla töitä tai opiskelupaikkaa. Kamppailu mielenterveyden kanssa vei voimat, ja koko tulevaisuus oli vaakalaudalla.

”Silloin kuulin sossusta Vamoksesta, ja lähdin tutustumaan sinne.”

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-palvelu tarjoaa nuorille räätälöityä tukea matkalla kohti työelämää. Vamoksen työntekijät auttavat nuoria, joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys tai raha-asiat.

Tenzba kävi Vamoksessa seitsemän kuukautta.

”Vamos on paras juttu ikinä! Ohjaajat todella välittävät meistä. Sain itsevarmuutta ja kavereita, ja löysin opiskelupaikan.”

Apua muille nuorille

Tenzba kehuu vertaistukea, joka on tärkeä osa Vamoksen toimintaa. Yksilötapaamisten lisäksi nuoret tapaavat toisiaan ryhmissä ja voivat jakaa kokemuksiaan.

Vamoksesta Tenzba sai otteen omista unelmistaan. Uravalmentajan avulla löytyi mieleinen opiskelupaikka Omniasta. Bloggari-vloggari-valokuvaajasta tulee opintojen myötä myös virallisesti mediasisällön tuottaja.

Tenzba on pannut hyvän myös kiertämään. Hän on kertonut Vamoksesta blogissaan, ja monet nuoret ovat löytäneet Vamokseen juurikin Tenzban blogin kautta.

”Tuntuu aivan mielettömältä, että olen voinut auttaa myös muita.”

  1. lokakuuta 2017 Tenzba kirjoitti nimeään kantavaan blogiinsa:

”Too Exited. Veikkaan, etten tule seuraavaan viikkoon nukkumaan kunnolla. Mulla on kauhea innostus ja ehkä ihan pikkiriikkinen jännityskin päällä tulevien tapahtumien takia. Ensinnäkin, perjantaina pääsen käymään ensimmäistä kertaa elämässäni sirkuksessa. Samana päivänä on myös eka yksilötapaamiseni Vamoksella.”

Tenzban TNZB-kanavalla on YouTubessa yli 20 000 tilaajaa.

Lue myös

Lisää aiheesta