Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaasugrillin huolto ja puhdistus

Teksti:
Petra Sneck
Asiantuntija:
tuoteryhmäpäällikkö Sami Sinisalo, FinnFlame Oy; Tukes.fi ja Aga.fi
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.3.2016
|
Muokattu: 7.5.2021
Kaasugrilli kannattaa puhdistaa heti käytön jälkeen. Kun grillin myös huoltaa säännöllisesti, se on pitkäikäinen ja luotettava ruuanlaittokumppani.

Kaasugrillit ovat helppoja puhdistaa, sillä toisin kuin esimerkiksi hiiligrillissä, tuhkan jäähtymistä ei tarvitse odottaa. Öljyt, marinadit ja ruoantähteet poltetaan laittamalla grilli päälle täydelle teholle kansi suljettuna. Tämän jälkeen grillin annetaan jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Grilli harjataan puhtaaksi grillinpuhdistusharjalla. Lisäksi ritilä ja parila kannattaa öljytä kevyesti ruokaöljyllä. Kun ritilä ja parila puhdistetaan välittömästi grillauksen jälkeen, grilli on heti käyttövalmis seuraavaa grillauskertaa varten. Puhdistamattomassa grillissä öljy, marinadi ja rasva syttyvät herkästi palamaan.

Muu säännöllinen huolto:

  • Ulkopinnat puhdistetaan kostealla rätillä ja saippuavedellä.
  • Teräsosat suojataan CRC5-56-yleisvoiteluaineella.
  • Puuosat käsitellään värittömällä puuöljyllä vähintään kerran kesän aikana.
  • Polttimet tarkistetaan säännöllisesti tukosten varalta. Tukkeutuneessa polttimessa kaasu voi syttyä palamaan polttimen ulkopuolella.