Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Osta kukat helposti marketista

Teksti:
Jenni Uusilehto
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.3.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Kukkia ostetaan yhä enemmän ruokakaupoista. Tarttuupa mukaan sitten tulppaani, narsissi tai jokin muu kukka, tuoreus, ulkonäkö ja hinta ratkaisevat.

Yli 30 prosenttia asiakkaista ostaa kukkia super- tai hypermarketista, selviää S-ryhmän marketkaupan asiakaspaneelitutkimuksesta.

"Marketien kukkamyynnissä on paljon kasvupotentiaalia. Marketit nähdään selvästi luontevaksi kukkien ostopaikaksi", kertoo SOK:n valikoimapäällikkö Heidi Keränen.

Kun kukkia ostetaan marketista, arvostetaan oston helppoutta, nopeutta ja edullisuutta. Ostopäätökseen vaikuttavat kuitenkin eniten kukkien tuoreus, laatu ja ulkonäkö.

"Vaikka kukkien osto olisi kuinka helppoa ja nopeaa, asiakas ostaa kukat silmillä. Laadun tulee olla kunnossa", Keränen sanoo.

Myös ajankohtainen valikoima on kukkien ostajalle tärkeä. Pääsiäisenä myydään paljon keltaisia, valkoisia ja oransseja kukkia. Suosituin pääsiäiskukka on keltainen narsissi. Lisäksi helmililja ja keltasävyiset kukat, kuten tulilatva, krysanteemi ja ruusubegonia, ovat suosittuja unohtamatta kevättalven suosikkikukkaa tulppaania.

Leikko- ja ruukkuruusut ovat kukkaostosten ympärivuotisia kestosuosikkeja.

Katso videolta vinkit, kuinka leikkokukkia kannattaa hoitaa kotona.

Lisää aiheesta