Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perheenäidin niksit: Näin saan arkiruokailut rullaamaan

Teksti:
Noora Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Lapsiperheessä elämä on usein kiirettä kaupan, konttorin ja keittiön välillä. Laura Lintunen, 32, suunnittelee arkiruoat kuuden teesin systeemillä.

1. Tee työnjako

"Minä kirjoitan ostoslistan ja mieheni käy lauantaisin kaupassa. Ostosten tekeminen on helpompaa, kun lapsia ei tarvitse ottaa mukaan."

2. Valmista viikon ruoat kerralla

"Suunnittelen ruoat viidelle päivällä ja valmistan ne sunnuntaina. Yleensä teen keiton, kastikkeen ja laatikkoruoan. Arkena ei tarvitse kuin keittää perunat ja tehdä salaatti."

3. Hyödynnä tähteet

"Yhtenä päivänä viikossa syömme kasvisruokaa ja parina päivänä samoista aineksista tehdyn aterian. Esimerkiksi jauhelihakastikkeesta valmistan seuraavalle päivälle lihaperunasoselaatikon."

4. Säilytä fiksusti

"Pilkon kasvikset, kuten tomaatin ja kurkun, eri rasioihin, jotta ne eivät vety. Loppuviikon ruoat pakastan. Pataruoat kestävät vaikka koko viikon."

5. Kysy kavereilta

"Saan ideoita kysymällä Facebookissa ystäviltäni, mitä heillä tehdään. Kasvisruokapäivän reseptejä katson netistä. Lisäksi lapset saavat aina valita yhden ruoan. Se on yleensä maksalaatikko."

6. Kerää kesä talteen

"Aamulla meillä juodaan aina smoothie. Kerään sitä varten kesällä nokkosia ja 200 litraa marjoja. Laitan smoothieen mustikoita, mansikoita, pinaattia, tyrniä, nokkosta, kauraleseitä sekä turkkilaista jugurttia. Smoothie on kouluaamuina kätevä, sillä aamu-pala ei aina maistu lapsille. Banaani tuo makeuden, eivätkä lapset edes huomaa, että joukossa on pinaattia."