Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tätä pankki kysyy, kun haet asuntolainaa

Teksti:
Matti Remes
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 19.10.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen listasi, mihin kysymyksiin kannattaa varautua vastaamaan, kun hakee asuntolainaa.

Takaisinmaksukyky

Onko hakijalla säännölliset ja tarpeeksi suuret tulot? Millaisessa työsuhteessa hän on? Millaiset työllistymismahdollisuudet hakijalla on tulevaisuudessa? Minkä kokoiseen lainaan ja kuukausieriin hakijalla on varaa nyt ja korkotason mahdollisesti noustessa?

Taloudellinen tilanne

Millaisia pakollisia menoja hakijalla on? Mitä muita lainoja? Paljonko hän maksaa niitä takaisin kuukausittain? Onko hakijalla säästöjä, sijoituksia ja muuta omaisuutta?

Puhtaat luottotiedot

Onko hakijalla julkisia maksuhäiriömerkintöjä? Onko hän hoitanut raha-asiansa aiemmin moitteettomasti?

Uusi asunto

Mikä on asunnon vakuusarvo ostohetkellä? Miten sen voi arvioida kehittyvän tulevina vuosina? Mitä lisävakuuksia hakija tarvitsee? Onko asuntoon tulossa putkiremontti tai muita kalliita korjauksia, joihin tarvitsee lisää lainaa?

Näin haet asuntolainaa S-Pankista

Asuntolainaa voit hakea verkkohakemuksella, jossa kysytään tietoja rahoitettavasta asunnosta sekä taloudellisesta tilanteestasi: tuloista, menoista, varallisuudesta ja veloista. Tietoja täydentää pankin asiantuntijan kanssa käytävä lainaneuvottelu. Kokonaisarvion perusteella pankki tekee joko myönteisen tai kielteisen lainapäätöksen.

Lisää aiheesta