- Kevyt ja helppo käyttää sekä käsitellä.
- Sopii uuniin ja kaikille liesityypeille, ei mikroon.
- Sisäpinnoitteen ansiosta helppo puhdistaa eikä ruoka tartu helposti kiinni astiaan.
- Rajoitettu lämpötilan kesto riippuen pinnoitteen laadusta ja kahvojen materiaalista.
- Yleensä konepesunkestävä.
Valurautapata, keraaminen pata vai alumiininen? Tässä erot
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 17.9.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Minkälainen pata kannattaisi hankkia? Tässä erilaisten patojen keskeisimmät erot.
Pinnoitettu alumiinipata
Keraaminen pata
- Yleensä vain uunikäyttöön, kestää kuitenkin melko korkeita lämpötiloja ja sopii hauduttamiseen.
- Sopii myös ruoan säilyttämiseen ja pakastamiseen sekä mikroaaltouuniin.
- Ei kestä suuria lämmönvaihteluita.
- Yleensä konepesun kestävä.
Valurautapata
- Erinomainen paisto- ja haudutusastia, jolla hyvä lämmönvaraamiskyky.
- Pitkäikäinen, jopa paranee vanhetessaan, kestää kovaa kulutusta.
- Käy kaikille liesityypille ja uuniin, ei mikroon.
- Painava ja vaatii käsittelyn (rasvapoltto) ennen kuin voi käyttää, ei suositella ruoan säilyttämiseen.
- Pitää pestä käsin.