Bilbaon aamu valkenee usvaisena. Kuppi kahvia, muutama churro ja pyörän selkään. 350 000 asukkaan Bilbao vaikuttaa pieneltä kylältä. Pyöräilemme kaupungin läpi virtaavan Nervión-joen rantaa Guggenheim-museolle, jonka edessä katutaiteilija puhaltaa jättimäisiä saippuakuplia.
Vielä 25 vuotta sitten tässä oli satama, mutta 1990-luvun alussa bilbaolaiset päättivät siirtää sataman muualle ja panostaa kulttuuriin. Guggenheim-museon avauduttua turismi alkoi lisääntyä ja alueen ruokakulttuurin ja ravintoloiden maine kasvoi.
Lähellä Guggenheimia sijaitsee Mercado de la Riberan kauppahalli. Sen alakerran ravintolassa asiakas voi valita kauppahallista kalan, jonka kokki Joseba Zuazo sitten valmistaa. Me valitsemme baskimaalaisten suosiman turskan, jonka kylkeen Zuazo tekee lempeän persiljaisen salsa verde -kastikkeen.