Valmista pintxoja, baskikeittiöstä tuttuja sormisyötäviä

Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Valmista iso vadillinen sormisyötäviä pintxoja muutamasta raaka-aineesta, kutsu ystävät koolle ja kaada lasiin kuohuvaa.

Pintxot sopivat pieneen nälkään tai alkupalaksi. Mutkattomin tapa tutustua baskikeittiöön on maistella pintxoja. Ne ovat minivoileipiä, jotka on päällystetty esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla tai kalalla ja lävistetty cocktailtikulla. Baarista riippuen tikku joko heitetään lattialle tai asetetaan lautaselle syönnin jälkeen: tarjoilija kirjoittaa laskun tikkujen määrän perusteella.

Baskit eivät täytä pintxoilla vatsaansa. He syövät muutaman pintxon väli- tai alkupalaksi ja jatkavat sitten seuraavaan paikkaan tai illalliselle.

Varaa pintxoja naposteluun kullekin ruokailijalle 2–3 kappaletta kutakin.

Rapu-parsapintxot

Rapu-parsapintxot

arrow-right
Sieni-vuohenjuustopintxot

Sieni-vuohenjuustopintxot

arrow-right
Chorizo-pepperonipintxot

Chorizo-pepperonipintxot

arrow-right