Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valmista pintxoja, baskikeittiöstä tuttuja sormisyötäviä

Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 5.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Valmista iso vadillinen sormisyötäviä pintxoja muutamasta raaka-aineesta, kutsu ystävät koolle ja kaada lasiin kuohuvaa.

Pintxot sopivat pieneen nälkään tai alkupalaksi. Mutkattomin tapa tutustua baskikeittiöön on maistella pintxoja. Ne ovat minivoileipiä, jotka on päällystetty esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla tai kalalla ja lävistetty cocktailtikulla. Baarista riippuen tikku joko heitetään lattialle tai asetetaan lautaselle syönnin jälkeen: tarjoilija kirjoittaa laskun tikkujen määrän perusteella.

Baskit eivät täytä pintxoilla vatsaansa. He syövät muutaman pintxon väli- tai alkupalaksi ja jatkavat sitten seuraavaan paikkaan tai illalliselle.

Varaa pintxoja naposteluun kullekin ruokailijalle 2–3 kappaletta kutakin.