Sieni-vuohenjuustopintxot

Arvostele resepti
20 Kappaletta

30 min

Pintxot ovat Baskimaan pieniä tapaksia. Balsamicoherkkusienillä ja vuohenjuustolla päällystetyt rapeat pintxot häviävät hetkessä parempiin suihin.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gherkkusieniä
1 kplvalkosipulinkynsi
6 rkloliiviöljyä
2 rkltummaa balsamicoa
1/3 tlsuolaa
1 kplpatonki
150 g(1 pkt) pehmeää vuohenjuustoa
1/4 kplruukkua timjamia

Lisäksi

cocktailtikkuja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Puhdista sienet ja leikkaa ne 2–4 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Kuumenna 3 rkl öljyä pannussa ja ruskista sieniä. Lisää valkosipuli, balsamico ja suola. Paista hetki sekoitellen ja ota liedeltä.

    MääräAinesosa
    6 rkloliiviöljyä
    2 rkltummaa balsamicoa
    1/3 tlsuolaa
  4. 4

    Viipaloi patonki ja levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele pinnalle 3 rkl öljyä ja paahda uunissa noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplpatonki
  5. 5

    Levitä patonkiviipaleille vuohenjuustoa. Laita päälle pari herkkusienipalaa ja kiinnitä cocktailtikuilla. Viimeistele timjamilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) pehmeää vuohenjuustoa
    1/4 kplruukkua timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Mikko Hannula
22.10.2018
|
Päivitetty: 18.11.2025

Samankaltaisia reseptejä