Rapu-parsapintxot

Nappaa talteen!
Kevään kunniaksi rapupintxoihin pujotetaan tuoretta parsaa ja raikasta sitruunaa.
| 200 g | jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste) |
| 5 - 6 kpl | vihreää parsaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| cocktailtikkuja |
- 1.
Sulata ja kuivaa ravunpyrstöt. Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi. Keitä paloja pari minuuttia suolatussa vedessä, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuivaa.
Pese sitruuna ja leikkaa 2 cm:n viipaleiksi. Pujota cocktailtikkuihin ravunpyrstö, parsapala ja sitruunaviipale.
Grillaa pintxot nopeasti grillissä tai kuumalla pannulla tilkassa öljyä, noin minuutti molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Rapu-parsapintxot
Kevään kunniaksi rapupintxoihin pujotetaan tuoretta parsaa ja raikasta sitruunaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste) |
| 5 - 6 kpl | vihreää parsaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| cocktailtikkuja |
Valmistus
- 1
Sulata ja kuivaa ravunpyrstöt. Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi. Keitä paloja pari minuuttia suolatussa vedessä, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuivaa.
Pese sitruuna ja leikkaa 2 cm:n viipaleiksi. Pujota cocktailtikkuihin ravunpyrstö, parsapala ja sitruunaviipale.
Grillaa pintxot nopeasti grillissä tai kuumalla pannulla tilkassa öljyä, noin minuutti molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ravintosisältö
22
Energiaa kcal
90
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
22
Energiaa kcal
90
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sormisuolaa, Rouhittua mustapippuria, Cocktailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























