Rapu-parsapintxot

Arvostele resepti
25 Kappaletta

Kevään kunniaksi rapupintxoihin pujotetaan tuoretta parsaa ja raikasta sitruunaa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gjättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
5 - 6 kplvihreää parsaa
1 kplsitruuna
2 - 3 rkloliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja kuivaa ravunpyrstöt. Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi. Keitä paloja pari minuuttia suolatussa vedessä, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuivaa.

    Pese sitruuna ja leikkaa 2 cm:n viipaleiksi. Pujota cocktailtikkuihin ravunpyrstö, parsapala ja sitruunaviipale.

    Grillaa pintxot nopeasti grillissä tai kuumalla pannulla tilkassa öljyä, noin minuutti molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sormisuolaa, Rouhittua mustapippuria, Cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Mikko Hannula
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä