Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvä uni on Heymossa ykkösjuttu. Hotellissa on satsattu erityisesti sänkyihin ja siihen, että ilmastointi toimii hyvin. Kerroshoidon kohde-esimies Kaja Kivilaan sijaa petiä.

Joka päivä yksi onnekas matkailija pääsee yöpymään hotelli Heymon ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Lucky You -huoneessa

Teksti:
Anu Vallinkoski
Kuvat:
Pia Ingberg
Julkaistu: 8.6.2022
|
Muokattu: 10.6.2022
Sokos Hotellien uutuus Heymo 1 avattiin keväällä Espoon Keilaniemeen. Hotellista on riisuttu kaikki turha pois, ja se näkyy edullisina huonehintoina. Yhteishyvän toimittaja testasi uutuushotellin ja ihastui helppouteen ja edullisuuteen.

Uuden ajan vastaanottovirkailija Heymo Fixer tervehtii hotellivieraita ystävällisesti ja ohjaa itsepalveluautomaatille kirjautumaan hotelliin sisään. Jonoa ei ole. Automaatteja on rivissä viisi, yksi hiukan alempana pyörätuolilla liikkuvia asiakkaita varten.

Kirjautuminen sujuu helposti. Pitää vain tietää oma varausnumeronsa. Automaatin kaiuttimista kuuluva naisääni opastaa vaihe vaiheelta, ja hetkessä homma on valmis. Majoittuminen Heymo 1 -hotellissa Espoon Keilaniemessä voi alkaa.

Huhtikuussa avattu Heymo 1 on Sokos Hotels -perheen nuorimmainen, joka keskittyy hotellitoiminnan ytimeen – yöpymiseen. Heymossa asiakas maksaa vain siitä, mitä tarvitsee.

Aamupalasta ei tarvitse maksaa, jos ei sitä halua.

"Meillä ei ole omaa ravintolaa eikä perinteistä aamiaisbuffettia, vaan asiakas voi ostaa erikseen aamupalan, joka on jatkuvasti tarjolla kylmäkaapissa hotellin aulassa Heymo Stationilla. Älykaapit ovat suomalaista tuotantoa Selfly Store by Stora Enson kautta. Kahvia, teetä ja kaakaota saa ilmaiseksi ympäri vuorokauden. Meillä ei voi myöhästyä aamiaiselta”, kehityspäällikkö Jukka Kaartinen selittää.

Myös huoneiden varustelu on riisutumpi kuin perinteisissä täyden palvelun hotelleissa. Vedenkeitintä tai silitysrautaa on turha etsiä Heymon huoneista. Kahvit saa kuitenkin Heymo Stationilta ja vaatteet sileiksi yhteiskäytössä olevassa vaatehuoltohuoneessa.

Pitäytyminen vain välttämättömässä näkyy hinnoittelussa. Majoittuminen Heymossa on tavanomaista edullisempaa.

”Heymo sopii myös vastuullisuutta arvostaville."

Uudenlainen itsepalvelua painottava hotelli sopii Kaartisen mukaan aivan kaikille, mutta erityisesti se on suunnattu sujuvuutta ja nopeutta arvostaville matkailijoille, jotka haluavat viettää aikaa hotellin sijaan kaupungin riennoissa.

”Heymo sopii myös vastuullisuutta arvostaville. Jätettä syntyy vähemmän, kun hotellin varustelua on riisuttu ja suosittu yhteiskäyttöä”, Heymon operatiivinen päällikkö eli Lead Fixer Jarmo Ritala kertoo.

Yksilöllistä palvelua

Vaikka itsepalvelu ja automaatio on näkyvä osa Heymoa, palveluakin saa, jos sitä haluaa.

Aulassa tulijoita on tervehtimässä Fixer eli uuden ajan vastaanottovirkailija – kaupunki- ja hotelliekspertti.

”Työmme painottuu neuvontaan ja opastamiseen. Suosittelemme mielellämme alueen ravintoloita ja kerromme, missä ovat lähiseudun parhaat lenkkipolut ja kiinnostavimmat museot. Autamme ja neuvomme toki myös automaattien käytössä ja kirjautumisessa”, jos on tarvis, vuorossa oleva Fixer Sini Lehtinen kertoo.

Heymossa on ympäri vuorokauden paikalla vähintään yksi Fixer. Ruuhka-aikoina väkeä on enemmän.

Lehtisen mukaan Fixerinä pääsee tutustumaan asiakkaisiin paremmin kuin perinteisenä vastaanottovirkailijana.

”Olemme lähempänä asiakasta, kun emme ole siellä suuren tiskin takana. Jutustelu on välittömämpää”, Lehtinen kertoo.

Uni on ykkönen

Hotellihuoneessa on täydellisen hiljaista. Liikenteen kohina ei näiden seinien sisäpuolelle kantaudu.

Katse kiinnittyy ensimmäisenä muhkeaan sänkyyn.

”Hyvä uni on meille ykkösjuttu. Olemme satsanneet erityisesti sänkyihin ja ilmastointi pelaa. Moni asiakas onkin kehunut nukkuneensa meillä erityisen makeasti”, kehityskoordinaattori Kati Rigopoulos tähdentää.

Huoneesta löytyy kaikki tarvittava – sängyn lisäksi televisio ja pieni työpiste. Avaruutta tilaan on saatu hyödyntämällä seinäalaa. Muun muassa taittuva tuoli on ripustettu seinälle. Esteettömissä huoneissa on sähkösäätöiset sängyt ja tilava wc.

Hotellin erikoisuus ovat Heymo-huoneet, joihin majoittuu kerralla jopa seitsemän aikuista. Kolme väliovin erotettua huonetta voi yhdistää toisiinsa. Keskimmäistä huonetta hallitsee suuri musta pöytä, jonka asiakas voi illan tullen kätevästi avata parisängyksi. Heymo-huoneiden varustukseen kuuluu myös jääkaappi ja mikroaaltouuni. Muissa huoneissa ei jääkaappia saati minibaaria ole.

Joka päivä yksi onnekas pääsee yöpymään ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Lucky You -huoneessa, josta avautuvat huikeat näkymät.

Naposteltavaa ja alkoholittomia juomia voi kuitenkin ostaa aulan Heymo Stationin älykaapista. Lukittu kaappi avautuu maksukorttia vilauttamalla. Kaappi rekisteröi automaattisesti, minkä tuotteen asiakas on napannut mukaansa ja veloittaa sen tililtä. Käytävillä on samalla periaatteella toimivia älykaappeja, joista voi ostaa vaikkapa kasvonaamion tai vuokrata kylpytakin vierailun ajaksi.

Heymo tarjoaa myös yllätyksiä. Joka päivä yksi onnekas pääsee yöpymään ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Lucky You -huoneessa, josta avautuvat huikeat näkymät. Huoneen varustelu ja sisustus on ylellinen. Asiakas saa käyttää kaikkea huoneesta löytyvää veloituksetta.

”Lucky You arvotaan. Etukäteen ei voi millään konstilla varmistella, että saisi huoneen itselleen”, Jarmo Ritala kertoo.

Lähellä kaupungin sykettä ja luonnon rauhaa

  • Heymo 1 on hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Keilaniemen metroasemalle on matkaa 800 metriä. Helsingin keskustaan hurauttaa asemalta noin kymmenessä minuutissa.
  • Naapurikaupunginosassa Tapiolassa on tarjolla niin teatteria, konsertteja, museoita kuin shoppailua. Tapiolassa sijaitse muun muassa Näyttelykeskus WeeGee, jossa pitää majaa Espoon modernin taiteen museo Emma.
  • Kivenheiton päässä Heymo 1:stä pääsee maistelemaan kahden paikallisen panimon, Fat Lizardin ja Olarin Panimon, oluita.
  • Aivan lähellä on myös meren rannassa kulkeva Espoon Rantaraitti ja Laajalahden luonnonsuojelualue. Raitti on lenkkeilijöiden suosiossa.

Lisää aiheesta