Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Täytetyt perunavohvelit

Täytetyt perunavohvelit

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Ahvenanmaalaiset röstivohvelit ovat herkullisia vohveleita raastetusta perunasta. Tarjoa rapeat vohvelit kylmäsavulohi- tai hernepestotäytteellä.

Ainekset

8 kpl
(2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste)

Paistamiseen

Voita

Kylmäsavulohitäyte

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita

Tillijogurtti

3 dl
turkkilaista jogurttia 10%
3 rkl
tilliä hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl
pieni punasipuli
1 rkl
kapriksia
tilliä

Hernepestotäyte

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
35 g
(½ dl) cashewpähkinöitä
3/4 kpl
ruukkua basilikaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Marinoidut tomaatit

250 g
(1 rs) miniluumutomaatteja
1/4 kpl
ruukkua basilikaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata röstivohvelit kylmässä vedessä noin 20 minuuttia muovipakkauksessaan. Valmista vohveleille joko kylmäsavulohitäyte tillijogurtin kanssa tai hernepestotäyte marinoitujen tomaattien kanssa.

8 kpl
(2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste)
2

Kylmäsavulohitäyte ja tillijogurtti

Puolita lohiviipaleet. Sekoita tillijogurtin ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Hienonna punasipuli.

150 g
(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita
3 dl
turkkilaista jogurttia 10%
3 rkl
tilliä hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
pieni punasipuli
3

Hernepestotäyte ja marinoidut tomaatit

Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Huuhtele ja lohko tomaatit neljään osaan. Hienonna basilikanlehdet. Kääntele tomaatit, basilika, öljy ja etikka kulhossa. Mausta pippurilla ja suolalla.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
35 g
(½ dl) cashewpähkinöitä
3/4 kpl
ruukkua basilikaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
250 g
(1 rs) miniluumutomaatteja
1/4 kpl
ruukkua basilikaa
1 tl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
4

Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat ruokalusikallisella voita. Ota pakkauksesta yksi annos taikinaa kerrallaan ja levitä se raudalle lastalla, halkaisija noin 16 senttimetriä. Paista vohvelia 4-6 minuuttia kullanruskeaksi. Tarkkaile paistoa ja lisää tarvittaessa voita.

5

Täytä vohvelit valitsemallasi täytteellä. Lusikoi tillijogurttia röstivohveleille. Asettele päälle viipale kylmäsavulohta ja viimeistele punasipulilla, kapriksilla sekä tillillä. Tai lusikoi hernepestoa ja marinoituja tomaatteja röstivohveleille.

1 rkl
kapriksia
tilliä

Vinkki: Voit valmistaa vohvelit myös paistinpannulla. Kuumenna ruokalusikallinen voita ja levitä yksi annos taikinaa pannulle lastalla painellen. Paista 3–5 minuuttia molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarvittaessa lisää voita pannulle, kun käännät vohvelin.

Vinkki: Korvaa voi vegaanisella margariinilla ja valmista hernepestotäyte, niin saat annoksesta täysin vegaanisen.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.1.2025
|
Muokattu: 19.2.2025

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.