Äidin lihapullakastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gpaistijauhelihaa
3 rklkorppujauhoja
2 dlkermaa tai vettä
1 kplmuna
1 tlsuolaa
2 tloreganoa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Kastike

1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlöljyä
500 gvalmista paseerattua tomaattia
2 rklhp-kastiketta
1 kpllihaliemikuutio
1 rklfariinisokeria
2 dlvettä
2 tlbasilikaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita korppujauhot kulhossa kerman tai veden kanssa ja anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia. Paista lihapullat kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa 10—12 minuuttia.Valmista kastike.Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Lisää pannulle tomaattisose, HP-kastike, lihaliemikuutio, sokeri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20—25 minuuttia. Mausta kastike basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden hetken aikaa lämmetä. Tarjoile lihapullakastike spagetin tai perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä