Äidin lihapullakastike - Yhteishyvä

Äidin lihapullakastike

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Paistijauhelihaa
3 rkl
Korppujauhoja
2 dl
Kermaa tai vettä
1 kpl
Muna
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

KASTIKE

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Öljyä
500 g
Valmista paseerattua tomaattia
2 rkl
Hp-kastiketta
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 rkl
Fariinisokeria
2 dl
Vettä
2 tl
Basilikaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita korppujauhot kulhossa kerman tai veden kanssa ja anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia. Paista lihapullat kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa 10—12 minuuttia.Valmista kastike.Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Lisää pannulle tomaattisose, HP-kastike, lihaliemikuutio, sokeri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20—25 minuuttia. Mausta kastike basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden hetken aikaa lämmetä. Tarjoile lihapullakastike spagetin tai perunoiden kanssa.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 10.10.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa