Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äidin lihapullakastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

500 g
Paistijauhelihaa
3 rkl
Korppujauhoja
2 dl
Kermaa tai vettä
1 kpl
Muna
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Kastike

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Öljyä
500 g
Valmista paseerattua tomaattia
2 rkl
Hp-kastiketta
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 rkl
Fariinisokeria
2 dl
Vettä
2 tl
Basilikaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita korppujauhot kulhossa kerman tai veden kanssa ja anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia. Paista lihapullat kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa 10—12 minuuttia.Valmista kastike.Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Lisää pannulle tomaattisose, HP-kastike, lihaliemikuutio, sokeri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20—25 minuuttia. Mausta kastike basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden hetken aikaa lämmetä. Tarjoile lihapullakastike spagetin tai perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.10.2006
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.