Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Ankka-broilerrillette

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastettua broilerinmaksaa
4 rklkuivaa vermuttia
ankanrasvaa
suolaa ja pippuria
ripaus timjamia
2-3 rkl madeiraa
pieni purkki ankankoipea rasvoineen (confit de canard)

Valmistus

  1. 1

    Ruskista sulatettu ja valutettu brolerinmaksa ankanrasvassa. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja madeiralla. Jäähdytä nesteineen.

  2. 2

    Avaa confit de canard -säilykepurkki. Nosta ankankoivet rasvasta. Irrota liha. Poista luut ja jänteet sekä osa nahasta, heitä pois.

  3. 3

    Jauha jäähtynyt maksa nesteineen monitoimikoneessa. Lisää ankanliha ja kaikki rasva sekä vermutti. Jauha karkeaksi massaksi.

  4. 4

    Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa ja tilkka madeiraa. Lusikoi massa isohkoon lasi- tai keramiikkaruukkuun tai annosvuokiin.

  5. 5

    Anna kiinteytyä jääkaapissa.

Tarjoa paahdetun maalaisleivän, saaristolaisleivän ja Merlot-rypäleistä valmistetun punaviinin kera. Lisäkkeeksi sopivat myös piparkakut, hillotut sienet, hedelmächutney ja kasvikset.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025