Yhteistyössä: Food Market Herkku


Nappaa talteen!
| 300 g | pakastettua broilerinmaksaa |
| 4 rkl | kuivaa vermuttia |
| ankanrasvaa | |
| suolaa ja pippuria | |
| ripaus timjamia | |
| 2-3 rkl madeiraa | |
| pieni purkki ankankoipea rasvoineen (confit de canard) |
Ruskista sulatettu ja valutettu brolerinmaksa ankanrasvassa. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja madeiralla. Jäähdytä nesteineen.
Avaa confit de canard -säilykepurkki. Nosta ankankoivet rasvasta. Irrota liha. Poista luut ja jänteet sekä osa nahasta, heitä pois.
Jauha jäähtynyt maksa nesteineen monitoimikoneessa. Lisää ankanliha ja kaikki rasva sekä vermutti. Jauha karkeaksi massaksi.
Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa ja tilkka madeiraa. Lusikoi massa isohkoon lasi- tai keramiikkaruukkuun tai annosvuokiin.
Anna kiinteytyä jääkaapissa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pakastettua broilerinmaksaa |
| 4 rkl | kuivaa vermuttia |
| ankanrasvaa | |
| suolaa ja pippuria | |
| ripaus timjamia | |
| 2-3 rkl madeiraa | |
| pieni purkki ankankoipea rasvoineen (confit de canard) |
Ruskista sulatettu ja valutettu brolerinmaksa ankanrasvassa. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja madeiralla. Jäähdytä nesteineen.
Avaa confit de canard -säilykepurkki. Nosta ankankoivet rasvasta. Irrota liha. Poista luut ja jänteet sekä osa nahasta, heitä pois.
Jauha jäähtynyt maksa nesteineen monitoimikoneessa. Lisää ankanliha ja kaikki rasva sekä vermutti. Jauha karkeaksi massaksi.
Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa ja tilkka madeiraa. Lusikoi massa isohkoon lasi- tai keramiikkaruukkuun tai annosvuokiin.
Anna kiinteytyä jääkaapissa.
Tarjoa paahdetun maalaisleivän, saaristolaisleivän ja Merlot-rypäleistä valmistetun punaviinin kera. Lisäkkeeksi sopivat myös piparkakut, hillotut sienet, hedelmächutney ja kasvikset.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.