Appelsiini-laskiaispullat

Arvostele resepti
15 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlappelsiinimehua
50 gtuorehiivaa
1/2 tlsuolaa
1 dlsokeria
3/4 dlhunajaa
1 tljauhettua pomeranssin kuorta
12 dlvehnäjauhoja
3/4 dljuoksevaa margariinia

Voiteluun:

1 kplkananmuna
raesokeria

Täyte:

2 dlkuohu- tai vispikermaa
1 rklsokeria
1 - 2 tlappelsiinin kuorta
mantelimassaviipaleita halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja appelsiininkuoriraasteella. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. (Viipaloi halutessasi mantelimassaa ja pullien alaosien päälle) Lusikoi kermavaahtoa päälle. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä