Appelsiini-laskiaispullat

Nappaa talteen!
| 5 dl | appelsiinimehua |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 3/4 dl | hunajaa |
| 1 tl | jauhettua pomeranssin kuorta |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
| Voiteluun: | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| raesokeria | |
| Täyte: | |
| 2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 - 2 tl | appelsiinin kuorta |
| mantelimassaviipaleita halutessasi | |
- 1.
Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja appelsiininkuoriraasteella. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. (Viipaloi halutessasi mantelimassaa ja pullien alaosien päälle) Lusikoi kermavaahtoa päälle. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.
Appelsiini-laskiaispullat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | appelsiinimehua |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 3/4 dl | hunajaa |
| 1 tl | jauhettua pomeranssin kuorta |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
| raesokeria | |
Täyte: | |
| 2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 - 2 tl | appelsiinin kuorta |
| mantelimassaviipaleita halutessasi | |
Valmistus
- 1
Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja appelsiininkuoriraasteella. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. (Viipaloi halutessasi mantelimassaa ja pullien alaosien päälle) Lusikoi kermavaahtoa päälle. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












