Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-laskiaispullat

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Appelsiinimehua
50 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
3/4 dl
Hunajaa
1 tl
Jauhettua pomeranssin kuorta
12 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Juoksevaa margariinia

Voiteluun:

1 kpl
Kananmuna
Raesokeria

Täyte:

2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 rkl
Sokeria
1 - 2 tl
Appelsiinin kuorta
Mantelimassaviipaleita halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja appelsiininkuoriraasteella. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. (Viipaloi halutessasi mantelimassaa ja pullien alaosien päälle) Lusikoi kermavaahtoa päälle. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.