Appelsiini-pistaasipähkinärahka

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pistaasia, appelsiinia ja hunajaa. Maitorahkasta ja vaniljajogurtista syntyy helposti herkullinen jälkiruoka. Kokoa appelsiini-pistaasipähkinärahkan ainekset suoraan tarjoilumaljoihin. Koristele pähkinöillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlpistaasipähkinöitä
2 kplappelsiinia
1/2 dlhunajaa
1 rkl(hienonnettua minttua)
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1 kpl(200 g) vaniljajogurttia
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja rouhi pähkinät. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita appelsiinit ja niistä valunut mehu, hunaja ja halutessasi minttu. Sekoita toisessa kulhossa rahka, jogurtti ja sokeri. Nostele tarjoilumaljoihin kerroksittain appelsiiniseosta, pähkinöitä ja rahka-jogurttiseosta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl (hienonnettua minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä