Appelsiini-pistaasipähkinärahka | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiini-pistaasipähkinärahka

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pistaasia, appelsiinia ja hunajaa. Maitorahkasta ja vaniljajogurtista syntyy helposti herkullinen jälkiruoka. Kokoa appelsiini-pistaasipähkinärahkan ainekset suoraan tarjoilumaljoihin. Koristele pähkinöillä.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Pistaasipähkinöitä
2 kpl
Appelsiinia
1/2 dl
Hunajaa
1 rkl
(hienonnettua minttua)
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(200 g) vaniljajogurttia
2 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja rouhi pähkinät. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita appelsiinit ja niistä valunut mehu, hunaja ja halutessasi minttu. Sekoita toisessa kulhossa rahka, jogurtti ja sokeri. Nostele tarjoilumaljoihin kerroksittain appelsiiniseosta, pähkinöitä ja rahka-jogurttiseosta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 10.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1691

404

21,3 g

2,3 g

36,3 g

36,3 g

7,5 g

12,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl (hienonnettua minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli