Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aurinkoinen aprikoositorttu

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

200 g
Digestive- tai kaurakeksejä
75 g
Margariinia

Täyte:

8 kpl
Liivatelehteä
200 g
Maustamatonta tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa
250 g
Maitorahkaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Kuohukermaa

Pinnalle:

2 kpl
(à 425 g) säilykeaprikooseja
2 dl
Vettä
1 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella tai perunasurvimella painellen. Sulata rasva ja sekoita muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Kiehauta noin 1/2 dl säilykehedelmien lientä ja liuota siihen puristetut liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Asettele aprikoosit hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaanvesi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaanveteen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoan reuna varovasti veitsellä auttaen. Siirrä kakku tarjottimelle.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.