Aurinkoinen aprikoositorttu

Nappaa talteen!
| 200 g | digestive- tai kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia |
| Täyte: | |
|---|---|
| 8 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | maustamatonta tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa |
| 250 g | maitorahkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Pinnalle: | |
| 2 kpl | (à 425 g) säilykeaprikooseja |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | hyytelösokeria |
- 1.
Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella tai perunasurvimella painellen. Sulata rasva ja sekoita muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Kiehauta noin 1/2 dl säilykehedelmien lientä ja liuota siihen puristetut liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Asettele aprikoosit hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaanvesi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaanveteen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoan reuna varovasti veitsellä auttaen. Siirrä kakku tarjottimelle.
Aurinkoinen aprikoositorttu
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | digestive- tai kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia |
Täyte: | |
| 8 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | maustamatonta tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa |
| 250 g | maitorahkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | kuohukermaa |
Pinnalle: | |
| 2 kpl | (à 425 g) säilykeaprikooseja |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | hyytelösokeria |
Valmistus
- 1
Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella tai perunasurvimella painellen. Sulata rasva ja sekoita muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Kiehauta noin 1/2 dl säilykehedelmien lientä ja liuota siihen puristetut liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Asettele aprikoosit hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaanvesi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaanveteen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoan reuna varovasti veitsellä auttaen. Siirrä kakku tarjottimelle.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












