Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää tilkka sitruunaa ja ripaus suolaa ja pippuria. Hienonna haarukalla. Halkaise ja paahda leipäviipaleet. Levitä avokadotahna leiville ja lisää paprika päälle.
Sipaise mikron kestävän kupin (halkaisija 6–8 cm) sisäpinta öljyllä. Riko kananmuna kuppiin niin, että keltuainen pysyy ehjänä. Kypsennä kananmunaa mikrossa ensin puolella teholla 20 sekuntia ja sitten täydellä teholla pari sekuntia kerrallaan, kunnes valkuainen on hyytynyt mutta keltuainen edelleen löysä. Kananmunan paistumiseen menee kokonaisuudessaan noin 45 sekuntia ja muna jatkaa kypsymistään vielä hetken mikrosta ottamisen jälkeen. Ripauta kananmunan pinnalle suolaa ja chilirouhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
321
1345
24,0 g
4,0 g
10,0 g
1,0 g
9,0 g
12,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunalohko,
Suolaa,
Pippuria,
2 viipaletta Paprikaa,
0,5 tl Öljyä,
Suolaa,
Chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli