Äyriäisvartaat ja grillattu salaatti
Äyriäisvartaat ja grillattu salaatti
Yhteistyössä

Äyriäisvartaat ja grillattu salaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Äyriäisvartaat

3 kplisoa  romainesalaattia
2 kplvartta kevätsipulia
n. 400 g asc-sertifioituja jättikatkaravunpyrstöjä
n. 400 g kampasimpukoita
puisia varrastikkuja
suolaa, pippuria

Avokado-mangosalsa

1 kplsyöntikypsä mango
2 kplsyöntikypsää avokadoa
1 kplchili
1 kpllimen mehu
suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Liota varrastikut hyvin vedessä. Pujota kampasimpukat vartaisiin ja jättikatkaravunpyrstöt omiinsa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla tai grillissä 1-2 minuuttia molemmin puolin. Halkaise salaatit. Älä leikkaa kantaa pois. Sivele öljyä salaatin leikkuupintaan ja grillaa siihen kaunis pinta. Asettele vartaat grillatun salaatin päälle, tarjoa valkosipulimajoneesin ja avokado-mangosalsan kanssa.

  2. 2

    Kuori mango ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokadot ja poista siemen. Kuori varovasti ja kuutioi. Halkaise chili pituussuunnassa ja poista siemenet, silppua. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua tarjoiluhetkeen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä