Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Frittata eli espanjalainen munakas tehdään perinteisesti perunasta. Perinteisyyden ei pidä kuitenkaan antaa rajoittaa vaan samalla periaatteella voidaan frittataan käyttää myös bataattia, jonka kanssa omiaan ovat karamelisoitu punasipuli ja sinihomejuusto.
| iso bataatti | |
| öljyä | |
| punasipuli | |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 100 g | sinihomejuustoa |
| muskottipähkinää | |
| suolaa | |
| pippuria |
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Öljyä bataatti ja paista uunissa kypsäksi, bataatin koosta riippuen 50 minuuttia tai reilu tunti.
Suikaloi sipuli ja paista uuninkestävässä paistinpannussa pehmeäksi, noin 20 min.
Vispaa kananmunat kulhossa, lisää sinihomejuusto, jäähtynyt paistettu sipuli ja kypsä bataatti paloina ilman kuoria.
Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Lisää paistinpannuun öljyä ja sitten kananmunaseos. Paista keskilämmöllä kunnes kananmunat alkavat hyytyä, n. 12 minuuttia.
Laita bataatti-sinihomejuusto-frittata vielä uuniin n. 10 minuutiksi kunnes se on läpikypsä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Frittata eli espanjalainen munakas tehdään perinteisesti perunasta. Perinteisyyden ei pidä kuitenkaan antaa rajoittaa vaan samalla periaatteella voidaan frittataan käyttää myös bataattia, jonka kanssa omiaan ovat karamelisoitu punasipuli ja sinihomejuusto.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso bataatti | |
| öljyä | |
| punasipuli | |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 100 g | sinihomejuustoa |
| muskottipähkinää | |
| suolaa | |
| pippuria |
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Öljyä bataatti ja paista uunissa kypsäksi, bataatin koosta riippuen 50 minuuttia tai reilu tunti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| öljyä | |
| iso bataatti |
Suikaloi sipuli ja paista uuninkestävässä paistinpannussa pehmeäksi, noin 20 min.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| punasipuli |
Vispaa kananmunat kulhossa, lisää sinihomejuusto, jäähtynyt paistettu sipuli ja kypsä bataatti paloina ilman kuoria.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
| 100 g | sinihomejuustoa |
Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Lisää paistinpannuun öljyä ja sitten kananmunaseos. Paista keskilämmöllä kunnes kananmunat alkavat hyytyä, n. 12 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muskottipähkinää | |
| suolaa | |
| pippuria |
Laita bataatti-sinihomejuusto-frittata vielä uuniin n. 10 minuutiksi kunnes se on läpikypsä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
352
Energiaa kcal
1470
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
—
Kuituja
34,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1470
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
—
Kuituja
34,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso bataatti, öljyä, Punasipuli, muskottipähkinää, suolaa, pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli