Bataatti-sinihomejuusto-frittata | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bataatti-sinihomejuusto-frittata

Bataatti-sinihomejuusto-frittata

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
more-info
Frittata eli espanjalainen munakas tehdään perinteisesti perunasta. Perinteisyyden ei pidä kuitenkaan antaa rajoittaa vaan samalla periaatteella voidaan frittataan käyttää myös bataattia, jonka kanssa omiaan ovat karamelisoitu punasipuli ja sinihomejuusto.

Ainekset

Iso bataatti
öljyä
Punasipuli
6 kpl
kananmunaa
100 g
sinihomejuustoa
muskottipähkinää
suolaa
pippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Öljyä bataatti ja paista uunissa kypsäksi, bataatin koosta riippuen 50 minuuttia tai reilu tunti.

öljyä
Iso bataatti
2

Suikaloi sipuli ja paista uuninkestävässä paistinpannussa pehmeäksi, noin 20 min.

Punasipuli
3

Vispaa kananmunat kulhossa, lisää sinihomejuusto, jäähtynyt paistettu sipuli ja kypsä bataatti paloina ilman kuoria.

6 kpl
kananmunaa
100 g
sinihomejuustoa
4

Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Lisää paistinpannuun öljyä ja sitten kananmunaseos. Paista keskilämmöllä kunnes kananmunat alkavat hyytyä, n. 12 minuuttia.

muskottipähkinää
suolaa
pippuria
5

Laita bataatti-sinihomejuusto-frittata vielä uuniin n. 10 minuutiksi kunnes se on läpikypsä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 10.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1470

352

23,5 g

9,0 g

0,5 g

0,5 g

34,5 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Iso bataatti,

öljyä,

Punasipuli,

muskottipähkinää,

suolaa,

pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli