Bataatti-sinihomejuusto-frittata
Bataatti-sinihomejuusto-frittata
Yhteistyössä

Bataatti-sinihomejuusto-frittata

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Frittata eli espanjalainen munakas tehdään perinteisesti perunasta. Perinteisyyden ei pidä kuitenkaan antaa rajoittaa vaan samalla periaatteella voidaan frittataan käyttää myös bataattia, jonka kanssa omiaan ovat karamelisoitu punasipuli ja sinihomejuusto.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
iso bataatti
öljyä
punasipuli
6 kplkananmunaa
100 gsinihomejuustoa
muskottipähkinää
suolaa
pippuria

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 190 asteeseen. Öljyä bataatti ja paista uunissa kypsäksi, bataatin koosta riippuen 50 minuuttia tai reilu tunti.

    MääräAinesosa
    öljyä
    iso bataatti
  2. 2

    Suikaloi sipuli ja paista uuninkestävässä paistinpannussa pehmeäksi, noin 20 min.

    MääräAinesosa
    punasipuli
  3. 3

    Vispaa kananmunat kulhossa, lisää sinihomejuusto, jäähtynyt paistettu sipuli ja kypsä bataatti paloina ilman kuoria.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    100 gsinihomejuustoa
  4. 4

    Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Lisää paistinpannuun öljyä ja sitten kananmunaseos. Paista keskilämmöllä kunnes kananmunat alkavat hyytyä, n. 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    muskottipähkinää
    suolaa
    pippuria
  5. 5

    Laita bataatti-sinihomejuusto-frittata vielä uuniin n. 10 minuutiksi kunnes se on läpikypsä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso bataatti, öljyä, Punasipuli, muskottipähkinää, suolaa, pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä