Bataattiranskalaiset airfryerissa

arvosana5/5

(2)arviota
2 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Ranskalaiset airfryerissa valmistuvat helposti valmiiksi pilkotuista bataattilankuista. Dippaile rapeita makean mausteisia bataattiranskalaisia lime-valkosipulidippiin.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 rs) bataattilankkuja (coop)
1 rklrypsiöljyä
1 rklmaissitärkkelystä
1 tlcajunmaustetta
ripaus suolaa

Lime-valkosipulidippi

1 kpllime (luomu)
1 kplpieni valkosipulinkynsi
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/4 tlsuolaa
ripaus sokeria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Valmista dippi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehua (1 tl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita dipin ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kpllime (luomu)
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/4 tlsuolaa
    ripaus sokeria
  2. 2

    Laita bataatit kulhoon. Pyörittele ensin öljyssä ja sitten maissitärkkelyksessä. Paista airfryerissa 180 asteessa 12–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 g(1 rs) bataattilankkuja (coop)
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklmaissitärkkelystä
  3. 3

    Mausta paistamisen jälkeen. Tarjoa dipin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tlcajunmaustetta
    ripaus suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
9.11.2025
|
Päivitetty: 9.11.2025

Samankaltaisia reseptejä