Bataattiranskalaiset airfryerissa
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalaiset airfryerissa valmistuvat helposti valmiiksi pilkotuista bataattilankuista. Dippaile rapeita makean mausteisia bataattiranskalaisia lime-valkosipulidippiin.
| 300 g | (1 rs) bataattilankkuja (coop) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | cajunmaustetta |
| ripaus suolaa | |
| Lime-valkosipulidippi | |
|---|---|
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus sokeria | |
- 1.
Valmista dippi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehua (1 tl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita dipin ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Laita bataatit kulhoon. Pyörittele ensin öljyssä ja sitten maissitärkkelyksessä. Paista airfryerissa 180 asteessa 12–15 minuuttia.
- 3.
Mausta paistamisen jälkeen. Tarjoa dipin kanssa.
Bataattiranskalaiset airfryerissa
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Ranskalaiset airfryerissa valmistuvat helposti valmiiksi pilkotuista bataattilankuista. Dippaile rapeita makean mausteisia bataattiranskalaisia lime-valkosipulidippiin.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 rs) bataattilankkuja (coop) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | cajunmaustetta |
| ripaus suolaa | |
Lime-valkosipulidippi | |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus sokeria | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Valmista dippi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehua (1 tl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita dipin ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime (luomu) 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/4 tl suolaa ripaus sokeria - 2
Laita bataatit kulhoon. Pyörittele ensin öljyssä ja sitten maissitärkkelyksessä. Paista airfryerissa 180 asteessa 12–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g (1 rs) bataattilankkuja (coop) 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl maissitärkkelystä - 3
Mausta paistamisen jälkeen. Tarjoa dipin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 tl cajunmaustetta ripaus suolaa
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1389
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1389
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























