Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ei kuvaa

Blinit à la mestari Mäkelä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

250 g
tattarijauhoja
200 g
vehnäjauhoja
30 g
hiivaa
6 dl
kädenlämpöistä maitoa
3 kpl
keltuaista
3 kpl
valkuaista
suolaa
noin 1 dl olutta taikinan ohentamiseen
kirkastettua voita paistamiseen

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Mittaa kädenlämpöinen maito reilunkokoiseen astiaan. Liuota hiiva maitoon ja sekoita joukkoon niin tattari- kuin vehnäjauhot. Peitä liinalla ja aseta vedottomaan paikkaan vähintään 6 tunniksi. Hiivan käydessä taikina turpoaa kaksinkertaiseksi.

2

Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan ja mausta suolalla. Lisää olutta sen verran, että taikina on vielä paksua. Lisää veitsenkärjellinen suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Nostele taikinan sekaan.

3

Paista blinit kirkastetussa voissa. Käytä niin runsaasti rasvaa, että se kiehuu blinien ympärillä.

4

Huom! Kotioloissa blinit voidaan paistaa etukäteen. Sivele blinit pehmeällä voilla ja lämmitä ne 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä. Älä pinoa blinejä.

Tarjoile blinien kanssa

Siian, muikun tai kirjolohen mätiä, hienoksi hakattua sipulia ja smetanaa tai crème fraîcheä. Hyvin vatkattua ja huuhdeltua mateen mätiä suolattuna (1 g suolaa 100 grammaan mätiä) ja sekoitettuna vatkattuun kermaan (½ dl vispattua kermaa/100 g mätiä) sekä keitettyä ja hienonnettua mateen maksaa. Sienisalaattia suolasienistä smetanan kera. Lohi-, siika-, nieriä-, kirjolohi- tai silakkatartaria (mieluiten smetanapohjaisena). Venäläisiä suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera. Kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta. Skagentahnaa Hapahkoa ”munakoisokaviaaria”

Mateenmädin käsittely

Huuhdo mätipussit ja kuivaa ne talouspaperilla. Aseta mätipussit leivinpaperilla tai tuorekelmulla suojatulle leikkuulaudalle.  Leikkaa pois mätipussien toinen pää ja raaputa varovasti mätipussit tyhjiksi tavallisella pöytäveitsellä. Aloita leikatusta päästä. Poista mahdolliset verisuonet heti. Siirrä mäti kulhoon ja vatkaa se tasaiseksi pallovispilällä. Kalvot jäävät kiinni vispilään. Mausta mäti suolalla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita mädin joukkoon.

Resepti: Eero Mäkelä Etelä-Suomen Keittiömestarit ry.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 4.10.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.