Valmista aioli. Vatkaa sähkövatkaimella hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunamehu sekä mausteet.
Lisää öljy aluksi TIPOITTAIN hyvin vatkaten. Kun kastike sakenee, valuta loppu öljy ohuena nauhana.
Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla.
Hienonna sipulit, pilko purjo, porkkanat ja sellerit. Kuullota ne öljyssä kattilassa.
Lisää sahrami ja kääntele hetki. Kaada päälle kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää kalapalat, tomaattisose ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää valutetut simpukat. Tarjoile keitto paahdettujen patonkiviipaleiden ja aiolin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1930
461
36,7 g
5,8 g
4,0 g
3,3 g
2,5 g
23,2 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Pala purjoa,
0,25 g Sahramia,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 tl Timjamia,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Cayennenpippuria,
Paahdettuja patonginpaloja,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli