Bouillabaisse ja aioli | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bouillabaisse

Bouillabaisse ja aioli

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista herkullinen bouillabaisse ja maukas valkosipulimajoneesi. Näppärillä kuvaohjeilla onnistut varmasti.

Ainekset

300 g
Lohta
300 g
Kuhaa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
Pala purjoa
2 kpl
Isoa porkkanaa
2 kpl
Lehtisellerinvartta
1/4 g
Sahramia
8 dl
Kalalientä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Cayennenpippuria
1 kpl
(200 / 120 g) simpukoita suolaliemessä

lisäksi

Paahdettuja patonginpaloja

aioli eli valkosipulimajoneesi

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Keltuainen
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista aioli. Vatkaa sähkövatkaimella hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunamehu sekä mausteet.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Keltuainen
1 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
2

Lisää öljy aluksi TIPOITTAIN hyvin vatkaten. Kun kastike sakenee, valuta loppu öljy ohuena nauhana.

1 1/2 dl
Oliiviöljyä
3

Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla.

300 g
Lohta
300 g
Kuhaa
1 kpl
Sitruunan mehu
4

Hienonna sipulit, pilko purjo, porkkanat ja sellerit. Kuullota ne öljyssä kattilassa.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Pala purjoa
2 kpl
Isoa porkkanaa
2 kpl
Lehtisellerinvartta
2 rkl
Oliiviöljyä
5

Lisää sahrami ja kääntele hetki. Kaada päälle kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia.

1/4 g
Sahramia
8 dl
Kalalientä
2 dl
Valkoviiniä
6

Lisää kalapalat, tomaattisose ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää valutetut simpukat. Tarjoile keitto paahdettujen patonkiviipaleiden ja aiolin kanssa.

2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 / 120 g) simpukoita suolaliemessä
Paahdettuja patonginpaloja
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1930

461

36,7 g

5,8 g

4,0 g

3,3 g

2,5 g

23,2 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Pala purjoa,

0,25 g Sahramia,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Timjamia,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Cayennenpippuria,

Paahdettuja patonginpaloja,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli