Bouillabaisse ja aioli - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bouillabaisse ja aioli

Bouillabaisse
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Valmista herkullinen bouillabaisse ja maukas valkosipulimajoneesi. Näppärillä kuvaohjeilla onnistut varmasti.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Lohta
300 g
Kuhaa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
Pala purjoa
2 kpl
Isoa porkkanaa
2 kpl
Lehtisellerinvartta
1/4 g
Sahramia
8 dl
Kalalientä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Cayennenpippuria
1 kpl
(200 / 120 g) simpukoita suolaliemessä

LISÄKSI

Paahdettuja patonginpaloja

AIOLI ELI VALKOSIPULIMAJONEESI

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Keltuainen
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Valmista aioli. Vatkaa sähkövatkaimella hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunamehu sekä mausteet.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Keltuainen
1 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
2

Lisää öljy aluksi TIPOITTAIN hyvin vatkaten. Kun kastike sakenee, valuta loppu öljy ohuena nauhana.

1 1/2 dl
Oliiviöljyä
3

Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla.

300 g
Lohta
300 g
Kuhaa
1 kpl
Sitruunan mehu
4

Hienonna sipulit, pilko purjo, porkkanat ja sellerit. Kuullota ne öljyssä kattilassa.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Pala purjoa
2 kpl
Isoa porkkanaa
2 kpl
Lehtisellerinvartta
2 rkl
Oliiviöljyä
5

Lisää sahrami ja kääntele hetki. Kaada päälle kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia.

1/4 g
Sahramia
8 dl
Kalalientä
2 dl
Valkoviiniä
6

Lisää kalapalat, tomaattisose ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää valutetut simpukat. Tarjoile keitto paahdettujen patonkiviipaleiden ja aiolin kanssa.

2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 / 120 g) simpukoita suolaliemessä
Paahdettuja patonginpaloja
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g24 g
Proteiinia23 g139 g
Rasvaa37 g220 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj1930 11580
Energiaa kcal461 2765

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Pala purjoa

  • 0,25 g Sahramia

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Cayennenpippuria

  • Paahdettuja patonginpaloja

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g24 g
Proteiinia23 g139 g
Rasvaa37 g220 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj1930 11580
Energiaa kcal461 2765

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Pala purjoa

  • 0,25 g Sahramia

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Cayennenpippuria

  • Paahdettuja patonginpaloja

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.