Brie, parsa ja hyvä maalaisleipä. Täydellisiä yhdessä.
Brie, parsa ja hyvä maalaisleipä. Täydellisiä yhdessä.
Yhteistyössä

Brie-parsaleivät

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Brie, parsa ja hyvä maalaisleipä. Täydellisiä yhdessä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 viipaletta maalaisleipää
12 kplvihreää parsaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
200 gbrie-juustoa
tarjoiluun: paahdettuja pinjansiemeniä, versoseosta, (paistettua pekonia)

Valmistus

  1. 1

    Katkaise parsoista kovat tyvet. Kuori kevyesti halutessasi. Paista parsat pannulla tai grillissä napakan kypsiksi. Pidä lämpiminä.

    MääräAinesosa
    12 kplvihreää parsaa
  2. 2

    Hiero leipiin valkosipulia. Valuta päälle öljyä. Paista grillissä tai pannulla toinen puoli rapeaksi. Käännä ja lisää viipaloitu juusto. Jatka paistamista muutama minuutti kannen alla.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    4 viipaletta maalaisleipää
    2 rkloliiviöljyä
    200 gbrie-juustoa
  3. 3

    Nosta leiville parsat. Viimeistele siemenillä, versoseoksella ja halutessasi paistetulla pekonilla.

    MääräAinesosa
    tarjoiluun: paahdettuja pinjansiemeniä, versoseosta, (paistettua pekonia)

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: viipaletta maalaisleipää, 2 kpl valkosipulinkynttä, Tarjoiluun: paahdettuja pinjansiemeniä, versoseosta, (paistettua pekonia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025