Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileria rakuunakastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Broilerin rintafilettä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Valkopippuria
1/2 tl
Suolaa

Ruskistamiseen:

2 rkl
Voita tai margariinia
2 dl
Vettä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 kpl
Kana- tai yrttiliemikuutio, esim. valkosipuli tai persiljakuutio
1 - 2 rkl
Tuoretta rakuunaa

Lisäksi:

2 kpl
Keltuaista
1 1/2 - 2 dl
Ranskankermaa
1 - 2 rkl
Makeaa sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä broilerinfileet leivinpaperille eteesi ja mausta huolella joka puolelta. Lämmitä fileet huoneenlämpöisiksi, ruskista ne sitten 2-3 kerrallaan paistinpannussa ja nosta siitä pataan tai kattilaan.Lisää pataan pannun huuhdeliemi eli pannussa kiehautettu 1 dl vettä, valkoviini ja murennettu liemikuutio. Hauduta fileitä liemessä välillä käännellen miedolla lämmöllänoin 15 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu rakuuna. Nosta fileet tarjoiluastiaan.Sekoita keltuaisiin kerma ja sinappi. Nosta pata levyltä ja vatkaa seos haudutusliemeen. Älä keitä enää, vain kuumenna sekoittaen ja kaada kastike broilerifileiden päälle. Tarjoa heti perunasoseen tai riisin sekä kasvisten kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.