Broilerilasagne
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sitruunainen broilerilasagne tuo ruokapöytään vaihtelua. Tämä täyteläinen kanalasagne lainaa makunsa ihanalta pollo limonello -annokselta.
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | kananjauhelihaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 6 dl | maitoa |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 2 tl | hunajaa |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 12 kpl | lasagnelevyä |
| 70 g | parmesaaniraastetta |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita isolla pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi.
- 2.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista 1 ½ rkl sitruunan mehua.
- 3.
Ripottele vehnäjauho ja mausteet pannulle ja paista kaksi minuuttia. Lisää maito nauhana pannulle samalla sekoittaen. Lisää fondi, hunaja, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Kiehauta ja sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää pinaatti ja tuorejuusto.
- 4.
Levitä uunivuoan pohjalle kauhallinen kastiketta. Laita päälle 3–4 lasagnelevyä. Toista kunnes kaikki kastike on käytetty. Jätä päällimmäiseksi ohut kerros kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- 5.
Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Broilerilasagne
Sitruunainen broilerilasagne tuo ruokapöytään vaihtelua. Tämä täyteläinen kanalasagne lainaa makunsa ihanalta pollo limonello -annokselta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | kananjauhelihaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 6 dl | maitoa |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 2 tl | hunajaa |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 12 kpl | lasagnelevyä |
| 70 g | parmesaaniraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita isolla pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 400 g kananjauhelihaa - 2
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista 1 ½ rkl sitruunan mehua.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna - 3
Ripottele vehnäjauho ja mausteet pannulle ja paista kaksi minuuttia. Lisää maito nauhana pannulle samalla sekoittaen. Lisää fondi, hunaja, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Kiehauta ja sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää pinaatti ja tuorejuusto.
Määrä Ainesosa 2 rkl vehnäjauhoja 1/4 tl suolaa 1/2 tl kurkumaa 1/4 tl cayennepippuria 6 dl maitoa 1 kpl kana-annosfondi 2 tl hunajaa 150 g (1 ps) pakastepinaattia 200 g (1 rs) tuorejuustoa - 4
Levitä uunivuoan pohjalle kauhallinen kastiketta. Laita päälle 3–4 lasagnelevyä. Toista kunnes kaikki kastike on käytetty. Jätä päällimmäiseksi ohut kerros kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Määrä Ainesosa 12 kpl lasagnelevyä 70 g parmesaaniraastetta - 5
Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
668
Energiaa kcal
2797
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
84,7 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
668
Energiaa kcal
2797
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
84,7 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























