Broilerilasagne

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Sitruunainen broilerilasagne tuo ruokapöytään vaihtelua. Tämä täyteläinen kanalasagne lainaa makunsa ihanalta pollo limonello -annokselta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
400 gkananjauhelihaa
1 kplsitruuna
2 rklvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
1/2 tlkurkumaa
1/4 tlcayennepippuria
6 dlmaitoa
1 kplkana-annosfondi
2 tlhunajaa
150 g(1 ps) pakastepinaattia
200 g(1 rs) tuorejuustoa
12 kpllasagnelevyä
70 gparmesaaniraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita isolla pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    400 gkananjauhelihaa
  2. 2

    Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista 1 ½ rkl sitruunan mehua.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Ripottele vehnäjauho ja mausteet pannulle ja paista kaksi minuuttia. Lisää maito nauhana pannulle samalla sekoittaen. Lisää fondi, hunaja, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Kiehauta ja sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää pinaatti ja tuorejuusto.

    MääräAinesosa
    2 rklvehnäjauhoja
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlkurkumaa
    1/4 tlcayennepippuria
    6 dlmaitoa
    1 kplkana-annosfondi
    2 tlhunajaa
    150 g(1 ps) pakastepinaattia
    200 g(1 rs) tuorejuustoa
  4. 4

    Levitä uunivuoan pohjalle kauhallinen kastiketta. Laita päälle 3–4 lasagnelevyä. Toista kunnes kaikki kastike on käytetty. Jätä päällimmäiseksi ohut kerros kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.

    MääräAinesosa
    12 kpllasagnelevyä
    70 gparmesaaniraastetta
  5. 5

    Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.9.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä