Helppo broileripiirakka
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Broileripiirakka syntyy helposti ja nopeasti kypsistä kanapaloista. Kesäkurpitsa, ranskankerma sekä juusto tekevät täytteestä herkullisen mehevän.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 250 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) kypsiä kanafileeviipaleita (esim. vuolu) |
| 1 tl | currya |
| 300 g | (2 prk, à 150 g) ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 150 g | juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Tee taikina. Paloittele voi kulhoon. Ota eroon 1 rkl voita ja voitele sillä piirasvuoka (halk. 28 cm). Lisää jauhot ja suola kulhoon. Nypi jauhot ja rasva muruksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.
- 3.
Valmista täyte. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota kesäkurpitsaa pannulla öljyssä. Sekoita pannulle valkosipuli, kanaviipaleet ja curry. Paista muutama minuutti ja ota pannu liedeltä.
- 4.
Sekoita ranskankerma ja kananmunat kulhossa. Levitä täyte vuokaan. Kaada ranskankermaseos päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- 5.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Helppo broileripiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Broileripiirakka syntyy helposti ja nopeasti kypsistä kanapaloista. Kesäkurpitsa, ranskankerma sekä juusto tekevät täytteestä herkullisen mehevän.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 250 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) kypsiä kanafileeviipaleita (esim. vuolu) |
| 1 tl | currya |
| 300 g | (2 prk, à 150 g) ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 150 g | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Tee taikina. Paloittele voi kulhoon. Ota eroon 1 rkl voita ja voitele sillä piirasvuoka (halk. 28 cm). Lisää jauhot ja suola kulhoon. Nypi jauhot ja rasva muruksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 4 dl vehnäjauhoja 1/4 tl suolaa 1/2 dl kylmää vettä - 3
Valmista täyte. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota kesäkurpitsaa pannulla öljyssä. Sekoita pannulle valkosipuli, kanaviipaleet ja curry. Paista muutama minuutti ja ota pannu liedeltä.
Määrä Ainesosa 250 g kesäkurpitsaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 200 g (1 rs) kypsiä kanafileeviipaleita (esim. vuolu) 1 tl currya - 4
Sekoita ranskankerma ja kananmunat kulhossa. Levitä täyte vuokaan. Kaada ranskankermaseos päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk, à 150 g) ranskankermaa 2 kpl kananmunaa 150 g juustoraastetta - 5
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Oikaise ja käytä pohjaan 1 pkt pakastepiirakkataikinaa.
Ravintosisältö
653
Energiaa kcal
2737
Energiaa kj
47,3 g
Rasvaa
27,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
653
Energiaa kcal
2737
Energiaa kj
47,3 g
Rasvaa
27,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























