Helppo broileripiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
6 Palaa

60 min (josta 20 min aktiivista)

Broileripiirakka syntyy helposti ja nopeasti kypsistä kanapaloista. Kesäkurpitsa, ranskankerma sekä juusto tekevät täytteestä herkullisen mehevän.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
1/2 dlkylmää vettä

Täyte

250 gkesäkurpitsaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
200 g(1 rs) kypsiä kanafileeviipaleita (esim. vuolu)
1 tlcurrya
300 g(2 prk, à 150 g) ranskankermaa
2 kplkananmunaa
150 gjuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Tee taikina. Paloittele voi kulhoon. Ota eroon 1 rkl voita ja voitele sillä piirasvuoka (halk. 28 cm). Lisää jauhot ja suola kulhoon. Nypi jauhot ja rasva muruksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    4 dlvehnäjauhoja
    1/4 tlsuolaa
    1/2 dlkylmää vettä
  3. 3

    Valmista täyte. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota kesäkurpitsaa pannulla öljyssä. Sekoita pannulle valkosipuli, kanaviipaleet ja curry. Paista muutama minuutti ja ota pannu liedeltä.

    MääräAinesosa
    250 gkesäkurpitsaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    200 g(1 rs) kypsiä kanafileeviipaleita (esim. vuolu)
    1 tlcurrya
  4. 4

    Sekoita ranskankerma ja kananmunat kulhossa. Levitä täyte vuokaan. Kaada ranskankermaseos päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

    MääräAinesosa
    300 g(2 prk, à 150 g) ranskankermaa
    2 kplkananmunaa
    150 gjuustoraastetta
  5. 5

    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Oikaise ja käytä pohjaan 1 pkt pakastepiirakkataikinaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.9.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä