Burgeripasta

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Koko perheelle maistuvassa ruokaisassa pastassa yhdistyvät burgerista tutut maut.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpastaa (esim. fusilli)
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa 10 %
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
2 kpltomaattia
200 gjäävuorisalaattia
2 kplmaustekurkkua

Lisäksi

ketsuppia
paprikamajoneesia

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa, 2 l vettä). Valuta pasta.

    MääräAinesosa
    300 gpastaa (esim. fusilli)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja tomaattipyreellä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa 10 %
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
  3. 3

    Huuhtele tomaatit ja salaatti. Kuutioi tomaatit ja leikkaa salaatti suupaloiksi. Kuutioi maustekurkut.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    200 gjäävuorisalaattia
    2 kplmaustekurkkua
  4. 4

    Sekoita pasta, jauheliha, tomaatit, kurkut ja salaatti. Viimeistele pasta ketsuppi- ja majoneesiraidoilla.

    MääräAinesosa
    ketsuppia
    paprikamajoneesia

Vinkki: Saat vegaanisen pastan korvaamalla jauhelihan esimerkiksi soijarouheella ja käyttämällä vegaanista majoneesia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ketsuppia , paprikamajoneesia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.6.2024
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä