Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cajunmaustetut lohkoperunat ja omenatsatsiki

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Cajunmauste tekee perunalohkoista lämpimän mausteisia. Cajunmaustetut perunat maistuvat omenatsatsikin kanssa sellaisenaan, mutta sopivat myös esimerkiksi liharuoan lisukkeeksi.

Ainekset

8 kpl
Kiinteää perunaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Cajun-mausteseosta
1/2 tl
Suolaa

Omenatsatsiki

1 kpl
Omena
2 kpl
Maustekurkkua
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista tsatsiki. Raasta omena ja maustekurkut karkeaksi raasteeksi kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä.

1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 dl
Turkkilaista jogurttia
2 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Omena
2

Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat pituussuunnassa ja lohko puolikkaat noin neljään osaan. Sekoita perunalohkot kulhossa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

8 kpl
Kiinteää perunaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Cajun-mausteseosta
1/2 tl
Suolaa
3

Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile omenatsatsikin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 17.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

219

916

11,0 g

3,8 g

24,0 g

6,3 g

2,3 g

4,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Cajun-mausteseosta,

Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli