Cajunmaustetut lohkoperunat ja omenatsatsiki

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Cajunmauste tekee perunalohkoista lämpimän mausteisia. Cajunmaustetut perunat maistuvat omenatsatsikin kanssa sellaisenaan, mutta sopivat myös esimerkiksi liharuoan lisukkeeksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkiinteää perunaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklcajun-mausteseosta
1/2 tlsuolaa

Omenatsatsiki

1 kplomena
2 kplmaustekurkkua
2 dlturkkilaista jogurttia
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista tsatsiki. Raasta omena ja maustekurkut karkeaksi raasteeksi kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 dlturkkilaista jogurttia
    2 kplmaustekurkkua
    1 kplomena
  2. 2

    Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat pituussuunnassa ja lohko puolikkaat noin neljään osaan. Sekoita perunalohkot kulhossa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

    MääräAinesosa
    8 kplkiinteää perunaa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklcajun-mausteseosta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile omenatsatsikin kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Cajun-mausteseosta, Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä