Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cajunmaustetut perunalohkot ja omenatsatsiki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Cajunmauste tekee perunalohkoista herkullisia. Cajunmaustetut perunat maistuvat omenatsatsikin kanssa sellaisenaan, mutta sopivat myös esimerkiksi liharuoan lisäkkeeksi.

Ainekset

8 kpl
Kiinteää perunaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Cajun-mausteseosta
1/2 tl
Suolaa

Omenatsatsiki

1 kpl
Omena
2 kpl
Maustekurkkua
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista tsatsiki. Raasta omena ja maustekurkut karkeaksi raasteeksi kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä. Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat pituussuunnassa ja lohko puolikkaat noin neljään osaan. Sekoita perunalohkot kulhossa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile omenatsatsikin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

219

914

11,0 g

3,8 g

24,0 g

6,3 g

2,3 g

4,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Cajun-mausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli