Cajunmaustetut perunalohkot ja omenatsatsiki | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Cajunmaustetut perunalohkot ja omenatsatsiki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Cajunmauste tekee perunalohkoista herkullisia. Cajunmaustetut perunat maistuvat omenatsatsikin kanssa sellaisenaan, mutta sopivat myös esimerkiksi liharuoan lisäkkeeksi.

Ainekset

8 kpl
Kiinteää perunaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Cajun-mausteseosta
1/2 tl
Suolaa

omenatsatsiki

1 kpl
Omena
2 kpl
Maustekurkkua
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista tsatsiki. Raasta omena ja maustekurkut karkeaksi raasteeksi kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä. Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat pituussuunnassa ja lohko puolikkaat noin neljään osaan. Sekoita perunalohkot kulhossa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile omenatsatsikin kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

914

219

11,0 g

3,8 g

24,0 g

6,3 g

2,3 g

4,0 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Cajun-mausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli