Cappuccino-suklaakakku - Yhteishyvä

Cappuccino-suklaakakku

???
Annokset
14
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 rkl
Maitoa
2 kpl
(à 12 g) capuccino-pikakahvijauhetta
100 g
Tummaa suklaata rouhittuna

KUORRUTUS:

1 kpl
(12 g) capuccino pikakahvijauhetta
3 dl
Tomusokeria
2 rkl
Appelsiinimehua tai vettä

Näin teet

1

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maitoa hieman esim. mikrossa ja sekoita joukkoon kaksi pussia cappuccinojauhetta. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja cappuccinoseosta. Sekoita joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä ennen kumoamista. Sekoita kulhossa cappuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää joukkoon hieman lämmitetty mehu tai vesi. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa