Cappuccinojuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kahvinystävän juustokakku maustetaan cappuccino-pikakahvijauheella. Kakku pysyy hyvin koossa, kun sen antaa jähmettyä jääkaapissa paistovuoassaan. Tarjoa tietysti kahvikupin kera.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | digestiivikeksejä |
| 75 g | margariinia |
| 1 tl | kanelia |
| Täyte | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | (á 12 g) cappuccino-pikakahvijauhetta |
| 3 rkl | vettä |
| Koristeeksi | |
| kaakaojauhetta | |
- 1.
Tee pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.
- 2.
Tee täyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen.
- 3.
Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään se laskeutuu.
- 4.
Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Cappuccinojuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Kahvinystävän juustokakku maustetaan cappuccino-pikakahvijauheella. Kakku pysyy hyvin koossa, kun sen antaa jähmettyä jääkaapissa paistovuoassaan. Tarjoa tietysti kahvikupin kera.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | digestiivikeksejä |
| 75 g | margariinia |
| 1 tl | kanelia |
Täyte | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | (á 12 g) cappuccino-pikakahvijauhetta |
| 3 rkl | vettä |
Koristeeksi | |
| kaakaojauhetta | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Tee pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.
Määrä Ainesosa 200 g digestiivikeksejä 75 g margariinia 1 tl kanelia - 2
Tee täyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen.
Määrä Ainesosa 200 g maustamatonta tuorejuustoa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 2 kpl (á 12 g) cappuccino-pikakahvijauhetta 3 rkl vettä - 3
Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään se laskeutuu.
- 4
Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























