Cappuccinojuustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cappuccinojuustokakku

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
Digestiivikeksejä
75 g
Margariinia
1 tl
Kanelia

TÄYTE

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Vaniljarahkaa (1 prk)
2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Cappuccino-pikakahvijauhetta (á 12g)
3 rkl
Vettä

KORISTEEKSI

Kaakaojauhetta

Näin teet

1

PohjaJauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.TäyteNotkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen.Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään kakku laskeutuu. Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille.KoristeeksiSiivilöi pinnalle kaakaojauhetta.Paistolämpötila 175Paistoaika noin 1 tunti

Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 11.5.2010
Muokattu: 15.5.2019