Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cappuccinojuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kahvinystävän juustokakku maustetaan cappuccino-pikakahvijauheella. Kakku pysyy hyvin koossa, kun sen antaa jähmettyä jääkaapissa paistovuoassaan. Tarjoa tietysti kahvikupin kera.

Ainekset

Pohja

200 g
Digestiivikeksejä
75 g
Margariinia
1 tl
Kanelia

Täyte

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 prk) Vaniljarahkaa
2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(á 12 g) Cappuccino-pikakahvijauhetta
3 rkl
Vettä

Koristeeksi

Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.

200 g
Digestiivikeksejä
75 g
Margariinia
1 tl
Kanelia
2

Tee täyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen.

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 prk) Vaniljarahkaa
2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(á 12 g) Cappuccino-pikakahvijauhetta
3 rkl
Vettä
3

Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään se laskeutuu.

4

Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 11.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.