Cappuccinojuustokakku

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Kahvinystävän juustokakku maustetaan cappuccino-pikakahvijauheella. Kakku pysyy hyvin koossa, kun sen antaa jähmettyä jääkaapissa paistovuoassaan. Tarjoa tietysti kahvikupin kera.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

200 gdigestiivikeksejä
75 gmargariinia
1 tlkanelia

Täyte

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
2 kpl(á 12 g) cappuccino-pikakahvijauhetta
3 rklvettä

Koristeeksi

kaakaojauhetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.

    MääräAinesosa
    200 gdigestiivikeksejä
    75 gmargariinia
    1 tlkanelia
  2. 2

    Tee täyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen.

    MääräAinesosa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    2 kpl(á 12 g) cappuccino-pikakahvijauhetta
    3 rklvettä
  3. 3

    Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään se laskeutuu.

  4. 4

    Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä