Cassoulet eli kana-papupata

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Cassouletin eli ranskalaisen liha-papupadan pikaversiossa ankka korvataan kanalla. Kanapadan pinnalle ripotellaan pangrattato eli rapeaksi paistettu leipämuru.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
130 g(1 pkt) chorizo-leikkeleitä
1 kplporkkana
1 kplvarsisellerin varsi
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
2 dlvettä
1 kplkana-annosfondi
1 rklpunaviinietikkaa
2 kpllaakerinlehteä
1 tlkuivattua timjamia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
390 g(1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Pangrattato

2 dlpankojauhoja
2 rklrypsiöljyä
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
ripaus suolaa

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Ota kana huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa paistileikkeet puoliksi. Ruskista leikkeiden pinnat öljyssä kasarissa ja siirrä lautaselle odottamaan.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
    1 tlrypsiöljyä paistamiseen
  2. 2

    Kuutioi chorizot. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele ja kuutioi selleri. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    130 g(1 pkt) chorizo-leikkeleitä
    1 kplporkkana
    1 kplvarsisellerin varsi
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Paista chorizoja kasarissa, kunnes rasva irtoaa. Lisää porkkana, selleri ja sipulit, paista 5 minuuttia. Lisää leikkeet, tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja mausteet kasariin. Hauduta kannen alla 25 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    130 g(1 pkt) chorizo-leikkeleitä
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    2 dlvettä
    1 kplkana-annosfondi
    1 rklpunaviinietikkaa
    2 kpllaakerinlehteä
    1 tlkuivattua timjamia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    390 g(1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  4. 4

    Valmista pangrattato. Paista pankojauhot öljyssä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Hienonna persilja ja sekoita pankoihin. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    2 dlpankojauhoja
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 ruukkua lehtipersiljaa
    ripaus suolaa
  5. 5

    Tarjoa cassoulet riisin, perunan tai vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Viimeistele pangrattatolla.

Vinkki: Voit maustaa pangrattatoa esimerkiksi valkosipulilla tai sitruunankuorella.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä pangrattatoon eli köyhän miehen parmesaaniin kuivahtanutta vaaleaa leipää muruksi jauhettuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, ruukkua lehtipersiljaa, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.6.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä