Cassoulet eli kana-papupata
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Cassouletin eli ranskalaisen liha-papupadan pikaversiossa ankka korvataan kanalla. Kanapadan pinnalle ripotellaan pangrattato eli rapeaksi paistettu leipämuru.
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 130 g | (1 pkt) chorizo-leikkeleitä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | varsisellerin varsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 390 g | (1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa |
| Pangrattato | |
|---|---|
| 2 dl | pankojauhoja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Ota kana huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa paistileikkeet puoliksi. Ruskista leikkeiden pinnat öljyssä kasarissa ja siirrä lautaselle odottamaan.
- 2.
Kuutioi chorizot. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele ja kuutioi selleri. Kuori ja hienonna sipulit.
- 3.
Paista chorizoja kasarissa, kunnes rasva irtoaa. Lisää porkkana, selleri ja sipulit, paista 5 minuuttia. Lisää leikkeet, tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja mausteet kasariin. Hauduta kannen alla 25 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia.
- 4.
Valmista pangrattato. Paista pankojauhot öljyssä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Hienonna persilja ja sekoita pankoihin. Mausta suolalla.
- 5.
Tarjoa cassoulet riisin, perunan tai vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Viimeistele pangrattatolla.
Cassouletin eli ranskalaisen liha-papupadan pikaversiossa ankka korvataan kanalla. Kanapadan pinnalle ripotellaan pangrattato eli rapeaksi paistettu leipämuru.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 130 g | (1 pkt) chorizo-leikkeleitä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | varsisellerin varsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 390 g | (1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa |
Pangrattato | |
| 2 dl | pankojauhoja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Ota kana huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa paistileikkeet puoliksi. Ruskista leikkeiden pinnat öljyssä kasarissa ja siirrä lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) 1 tl rypsiöljyä paistamiseen - 2
Kuutioi chorizot. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele ja kuutioi selleri. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 130 g (1 pkt) chorizo-leikkeleitä 1 kpl porkkana 1 kpl varsisellerin varsi 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Paista chorizoja kasarissa, kunnes rasva irtoaa. Lisää porkkana, selleri ja sipulit, paista 5 minuuttia. Lisää leikkeet, tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja mausteet kasariin. Hauduta kannen alla 25 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 130 g (1 pkt) chorizo-leikkeleitä 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 2 dl vettä 1 kpl kana-annosfondi 1 rkl punaviinietikkaa 2 kpl laakerinlehteä 1 tl kuivattua timjamia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 390 g (1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa - 4
Valmista pangrattato. Paista pankojauhot öljyssä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Hienonna persilja ja sekoita pankoihin. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 2 dl pankojauhoja 2 rkl rypsiöljyä 1/2 ruukkua lehtipersiljaa ripaus suolaa - 5
Tarjoa cassoulet riisin, perunan tai vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Viimeistele pangrattatolla.
Vinkki: Voit maustaa pangrattatoa esimerkiksi valkosipulilla tai sitruunankuorella.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä pangrattatoon eli köyhän miehen parmesaaniin kuivahtanutta vaaleaa leipää muruksi jauhettuna.
Ravintosisältö
524
Energiaa kcal
2195
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,8 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
524
Energiaa kcal
2195
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,8 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, ruukkua lehtipersiljaa, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























