Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cassoulet eli kana-papupata

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Cassouletin eli ranskalaisen liha-papupadan pikaversiossa ankka korvataan kanalla. Kanapadan pinnalle ripotellaan pangrattato eli rapeaksi paistettu leipämuru.

Ainekset

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
130 g
(1 pkt) chorizo-leikkeleitä
1 kpl
porkkana
1 kpl
varsisellerin varsi
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
1 rkl
punaviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
kuivattua timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
390 g
(1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Pangrattato

2 dl
pankojauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
ripaus suolaa

Lisäksi

1 tl
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota kana huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa paistileikkeet puoliksi. Ruskista leikkeiden pinnat öljyssä kasarissa ja siirrä lautaselle odottamaan.

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
1 tl
rypsiöljyä paistamiseen
2

Kuutioi chorizot. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele ja kuutioi selleri. Kuori ja hienonna sipulit.

130 g
(1 pkt) chorizo-leikkeleitä
1 kpl
porkkana
1 kpl
varsisellerin varsi
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Paista chorizoja kasarissa, kunnes rasva irtoaa. Lisää porkkana, selleri ja sipulit, paista 5 minuuttia. Lisää leikkeet, tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja mausteet kasariin. Hauduta kannen alla 25 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia.

130 g
(1 pkt) chorizo-leikkeleitä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
1 rkl
punaviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
kuivattua timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
390 g
(1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
4

Valmista pangrattato. Paista pankojauhot öljyssä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Hienonna persilja ja sekoita pankoihin. Mausta suolalla.

2 dl
pankojauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
ripaus suolaa
5

Tarjoa cassoulet riisin, perunan tai vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Viimeistele pangrattatolla.

Vinkki: Voit maustaa pangrattatoa esimerkiksi valkosipulilla tai sitruunankuorella.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä pangrattatoon eli köyhän miehen parmesaaniin kuivahtanutta vaaleaa leipää muruksi jauhettuna.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

524

2195

20,5 g

4,3 g

42,8 g

9,8 g

9,0 g

37,8 g

4,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä,

ruukkua lehtipersiljaa,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli