Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Crème brûlée

Crème brûlée

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ranskalainen jälkiruoka, crème brûlée eli paahtovanukas, on iki-ihana klassikko, joka onnistuu helposti kotiuunissakin. Kermainen maitovanukas kypsyy lempeästi vesihauteessa ja rapea sokeripinta paahtuu grillivastusten alla lohkeavaksi.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl
Maitoa
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
kananmunan keltuaisia
3/4 dl
Sokeria

lisäksi

4 tl
Ruokokide- tai fariinisokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita vaniljasokeri joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl
Maitoa
2 tl
Vaniljasokeria
2

Erottele kananmunien keltuaiset kulhoon (voit käyttää valkuaiset muussa ruoanlaitossa tai leivonnassa). Lisää sokeri ja vaahdota seos. Sekoita hieman jäähtynyt kerma-maitoseos joukkoon.

3 kpl
kananmunan keltuaisia
3/4 dl
Sokeria
3

Jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai esimerkiksi kahvikuppeihin. Peitä astiat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille tai -vuokaan. Kaada pellille varovasti kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.

4

Siirrä vuoat pois pelliltä ja anna jäähtyä. Hyydytä vanukkaat hyvin jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.

5

Juuri ennen tarjoamista kuumenna uunin grillivastus. Ripottele vanukkaiden pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pintaa grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa.

4 tl
Ruokokide- tai fariinisokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1507

26,8 g

14,5 g

23,3 g

23,3 g

7,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli