Curry-sinappisilakat - Yhteishyvä

Curry-sinappisilakat

???
Annokset
5
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Silakkafileitä
2 dl
Vettä
3 rkl
Väkiviinaetikkaa
Runsaasti hienonnettua tilliä

SINAPPIKASTIKE

3 rkl
Dijon-sinappia
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Currya
1 tl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Vettä

Näin teet

1

Nosta fileet noin neljäksi tunniksi etikka-vesiseokseen.Sekoita sinappi, suola, sokeri, curry, etikka ja vesi keskenään. Vatkaa joukkoon öljy; ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana.Valuta fileistä neste ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado silakat, kastike ja runsaasti tilliä kerroksittain lasipurkkiin. Nosta kylmään ja anna maustua noin vuorokauden ennen tarjoamista. Silakat säilyvät jääkapissa noin viikon ajan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 23.11.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa