Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalaiset lihapyörykät ja tomaatti-oliivikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Vaalea leipäviipale
1/2 dl
Maitoa tai kermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
Chiliä tai cayennenpippuria

Kastike:

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 dl
Säilykepaprikaa
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
10 - 15 kpl
Vihreää oliivia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa leivästä kuoret ja murenna leipä kulhoon. Lisää neste ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit kypsentää pyörykät myös uunissa (225 astetta, 20 minuuttia).

Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa tai paistokasarissa. Lisää valutettu silputtu paprika ja tomaattimurska. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää viipaloidut oliivit ja tarkista maku. Pane pyörykät kastikkeeseen ja kiehauta.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.