Espanjalaiset lihapyörykät ja tomaatti-oliivikastike - Yhteishyvä

Espanjalaiset lihapyörykät ja tomaatti-oliivikastike

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Vaalea leipäviipale
1/2 dl
Maitoa tai kermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
Chiliä tai cayennenpippuria

KASTIKE:

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 dl
Säilykepaprikaa
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
10 - 15 kpl
Vihreää oliivia

Näin teet

1

Leikkaa leivästä kuoret ja murenna leipä kulhoon. Lisää neste ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit kypsentää pyörykät myös uunissa (225 astetta, 20 minuuttia).

Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa tai paistokasarissa. Lisää valutettu silputtu paprika ja tomaattimurska. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää viipaloidut oliivit ja tarkista maku. Pane pyörykät kastikkeeseen ja kiehauta.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa