Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Tee falafelit ja kastikkeet valmiiksi kotona, pakkaa purkkeihin ja leikkaa eväs retkelle mukaan kasviksia. Falafelit voit laittaa valmiiksi pitaleipien väliin, pakata leivät folioon ja lämmittää ne reissussa vaikka nuotiolla. Kastikkeet ja kasvikset pitaleivän väliin ja herkkuhetki on valmis.
| 4 kpl | pitaleipää |
| Falafelit | |
|---|---|
| 1/5 kg | kuivattuja kikherneitä |
| puolikas sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| pieni nippu persiljaa | |
| pieni nippu korianteria | |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja) |
| 2 tl | juustokuminaa |
| suolaa | |
| pippuria | |
| öljyä uppopaistamiseen | |
| Minttujugurtti | |
| puolikas nippu tuoretta minttua | |
| 400 g | turkkilaista jugurttia |
| suolaa | |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| Tahinikastike | |
| 1/2 dl | tahinia |
| 4 - 6 rkl | vettä |
| puolikas valkosipulin kynsi | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| tomaattia | |
| salaattia | |
Liota kikherneitä yön yli.
Soseuta tehosekoittimessa kaikki falafelin aineet tasaiseksi massaksi. Jos massa tuntuu jäävän rakeiseksi lisää varovasti hieman kikherneiden liotusnestettä.
Paista 180 asteisessa upporasvassa joko rasvakeittimessä tai kattilassa kunnes falafelit ovat kullanruskeita. Jos falafelit hajoavat upporasvaan lisää taikinaan jauhoja.
Pilko minttu ja sekoita jugurttiin.
Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Aja tahini-kastikkeen ainekset sileäksi tehosekoittimessa.
Täytä pitaleipä falafeleilla, salaatilla, tomaatilla, minttujugurtilla ja tahinikastikkeella.
Jos haluat ottaa falafelit retkievääksi, laita pitaleipien sisään vain falafelit ja kääri folioon. Voit lämmittää leivät vaikka nuotiolla ja lisätä erillisistä purkeista minttujugurtin, tahini-kastikkeen ja kasvikset lämpimien pitaleipien väliin.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tee falafelit ja kastikkeet valmiiksi kotona, pakkaa purkkeihin ja leikkaa eväs retkelle mukaan kasviksia. Falafelit voit laittaa valmiiksi pitaleipien väliin, pakata leivät folioon ja lämmittää ne reissussa vaikka nuotiolla. Kastikkeet ja kasvikset pitaleivän väliin ja herkkuhetki on valmis.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pitaleipää |
Falafelit | |
| 1/5 kg | kuivattuja kikherneitä |
| puolikas sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| pieni nippu persiljaa | |
| pieni nippu korianteria | |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja) |
| 2 tl | juustokuminaa |
| suolaa | |
| pippuria | |
| öljyä uppopaistamiseen | |
Minttujugurtti | |
| puolikas nippu tuoretta minttua | |
| 400 g | turkkilaista jugurttia |
| suolaa | |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
Tahinikastike | |
| 1/2 dl | tahinia |
| 4 - 6 rkl | vettä |
| puolikas valkosipulin kynsi | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| tomaattia | |
| salaattia | |
Liota kikherneitä yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/5 kg | kuivattuja kikherneitä |
Soseuta tehosekoittimessa kaikki falafelin aineet tasaiseksi massaksi. Jos massa tuntuu jäävän rakeiseksi lisää varovasti hieman kikherneiden liotusnestettä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| pieni nippu persiljaa | |
| 2 tl | juustokuminaa |
| puolikas sipuli | |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa | |
| pippuria | |
| pieni nippu korianteria |
Paista 180 asteisessa upporasvassa joko rasvakeittimessä tai kattilassa kunnes falafelit ovat kullanruskeita. Jos falafelit hajoavat upporasvaan lisää taikinaan jauhoja.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| öljyä uppopaistamiseen |
Pilko minttu ja sekoita jugurttiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikas nippu tuoretta minttua | |
| 400 g | turkkilaista jugurttia |
Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| puolikkaan sitruunan mehu |
Aja tahini-kastikkeen ainekset sileäksi tehosekoittimessa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | tahinia |
| suolaa | |
| puolikas valkosipulin kynsi | |
| 4 - 6 rkl | vettä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Täytä pitaleipä falafeleilla, salaatilla, tomaatilla, minttujugurtilla ja tahinikastikkeella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| salaattia | |
| tomaattia |
Jos haluat ottaa falafelit retkievääksi, laita pitaleipien sisään vain falafelit ja kääri folioon. Voit lämmittää leivät vaikka nuotiolla ja lisätä erillisistä purkeista minttujugurtin, tahini-kastikkeen ja kasvikset lämpimien pitaleipien väliin.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
480
Energiaa kcal
2008
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
480
Energiaa kcal
2008
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolikas sipuli, pieni nippu persiljaa, pieni nippu korianteria, 2 tl juustokuminaa, suolaa, pippuria, öljyä uppopaistamiseen, Puolikas nippu tuoretta minttua, suolaa, Puolikkaan sitruunan mehu, Puolikas valkosipulin kynsi, suolaa, tomaattia, salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli