Falafel-pitaleivät
Falafel-pitaleivät
Yhteistyössä

Falafel-pitaleivät

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tee falafelit ja kastikkeet valmiiksi kotona, pakkaa purkkeihin ja leikkaa eväs retkelle mukaan kasviksia. Falafelit voit laittaa valmiiksi pitaleipien väliin, pakata leivät folioon ja lämmittää ne reissussa vaikka nuotiolla. Kastikkeet ja kasvikset pitaleivän väliin ja herkkuhetki on valmis.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpitaleipää

Falafelit

1/5 kgkuivattuja kikherneitä
puolikas sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
pieni nippu persiljaa
pieni nippu korianteria
1 1/2 rklvehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tljuustokuminaa
suolaa
pippuria
öljyä uppopaistamiseen

Minttujugurtti

puolikas nippu tuoretta minttua
400 gturkkilaista jugurttia
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu

Tahinikastike

1/2 dltahinia
4 - 6 rklvettä
puolikas valkosipulin kynsi
1 rklsitruunamehua
suolaa
tomaattia
salaattia

Valmistus

  1. 1

    Liota kikherneitä yön yli.

    MääräAinesosa
    1/5 kgkuivattuja kikherneitä
  2. 2

    Soseuta tehosekoittimessa kaikki falafelin aineet tasaiseksi massaksi. Jos massa tuntuu jäävän rakeiseksi lisää varovasti hieman kikherneiden liotusnestettä.

    MääräAinesosa
    pieni nippu persiljaa
    2 tljuustokuminaa
    puolikas sipuli
    1 1/2 rklvehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
    2 kplvalkosipulinkynttä
    suolaa
    pippuria
    pieni nippu korianteria
  3. 3

    Paista 180 asteisessa upporasvassa joko rasvakeittimessä tai kattilassa kunnes falafelit ovat kullanruskeita. Jos falafelit hajoavat upporasvaan lisää taikinaan jauhoja.

    MääräAinesosa
    öljyä uppopaistamiseen
  4. 4

    Pilko minttu ja sekoita jugurttiin.

    MääräAinesosa
    puolikas nippu tuoretta minttua
    400 gturkkilaista jugurttia
  5. 5

    Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    suolaa
    puolikkaan sitruunan mehu
  6. 6

    Aja tahini-kastikkeen ainekset sileäksi tehosekoittimessa.

    MääräAinesosa
    1/2 dltahinia
    suolaa
    puolikas valkosipulin kynsi
    4 - 6 rklvettä
    1 rklsitruunamehua
  7. 7

    Täytä pitaleipä falafeleilla, salaatilla, tomaatilla, minttujugurtilla ja tahinikastikkeella.

    MääräAinesosa
    salaattia
    tomaattia
  8. 8

    Jos haluat ottaa falafelit retkievääksi, laita pitaleipien sisään vain falafelit ja kääri folioon. Voit lämmittää leivät vaikka nuotiolla ja lisätä erillisistä purkeista minttujugurtin, tahini-kastikkeen ja kasvikset lämpimien pitaleipien väliin.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolikas sipuli, pieni nippu persiljaa, pieni nippu korianteria, 2 tl juustokuminaa, suolaa, pippuria, öljyä uppopaistamiseen, Puolikas nippu tuoretta minttua, suolaa, Puolikkaan sitruunan mehu, Puolikas valkosipulin kynsi, suolaa, tomaattia, salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
18.2.2020
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä