Liota kikherneitä yön yli.
Soseuta tehosekoittimessa kaikki falafelin aineet tasaiseksi massaksi. Jos massa tuntuu jäävän rakeiseksi lisää varovasti hieman kikherneiden liotusnestettä.
Paista 180 asteisessa upporasvassa joko rasvakeittimessä tai kattilassa kunnes falafelit ovat kullanruskeita. Jos falafelit hajoavat upporasvaan lisää taikinaan jauhoja.
Pilko minttu ja sekoita jugurttiin.
Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Aja tahini-kastikkeen ainekset sileäksi tehosekoittimessa.
Täytä pitaleipä falafeleilla, salaatilla, tomaatilla, minttujugurtilla ja tahinikastikkeella.
Jos haluat ottaa falafelit retkievääksi, laita pitaleipien sisään vain falafelit ja kääri folioon. Voit lämmittää leivät vaikka nuotiolla ja lisätä erillisistä purkeista minttujugurtin, tahini-kastikkeen ja kasvikset lämpimien pitaleipien väliin.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
480
2008
20,5 g
7,8 g
48,5 g
5,8 g
8,0 g
21,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Puolikas sipuli,
pieni nippu persiljaa,
pieni nippu korianteria,
2 tl juustokuminaa,
suolaa,
pippuria,
öljyä uppopaistamiseen,
Puolikas nippu tuoretta minttua,
suolaa,
Puolikkaan sitruunan mehu,
Puolikas valkosipulin kynsi,
suolaa,
tomaattia,
salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli