Fetajuustokakku
10 Annosta
|
Nappaa talteen!
| 6 kpl | viipaletta pituussuuntaan leikattua vaaleaa vuokaleipää |
| Kostutukseen | |
|---|---|
| 1 - 2 dl | kasvislientä tai maitoa |
| Tahna 1 | |
| 150 g | murskattua fetajuustoa |
| 1 dl | mustia kivettömiä oliveja |
| 1 kpl | punainen paprika pieneksi pilkottuna |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | kevytranskankermaa |
| Tahna 2 | |
| 2 dl | valutettua ruoanvalmistusjugurttia |
| 1 1/2 dl | valutettua smetanaa |
| 4 kpl | murskattua valkosipulin kynttä |
| 1 dl | silputtua persiljaa tai ruohosipulia |
| 1/2 kpl | raastettua ja valutettua kurkkua |
| Koristeluun | |
| 1 kpl | kivettömiä oliiveja |
| tilliä | |
- 1.
Sekoita erikseen molemmat täytteet ja levitä niitä kostutettujen leipien väliin vuorotellen eri kerroksiin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Anna kakun vetäytyä viileässä yön yli. Levitä päälle loput kurkkutahnasta ja koristele kakun pinta oliiveilla ja tillillä.
Fetajuustokakku
Arvostele resepti
10 Annosta
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | viipaletta pituussuuntaan leikattua vaaleaa vuokaleipää |
Kostutukseen | |
| 1 - 2 dl | kasvislientä tai maitoa |
Tahna 1 | |
| 150 g | murskattua fetajuustoa |
| 1 dl | mustia kivettömiä oliveja |
| 1 kpl | punainen paprika pieneksi pilkottuna |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | kevytranskankermaa |
Tahna 2 | |
| 2 dl | valutettua ruoanvalmistusjugurttia |
| 1 1/2 dl | valutettua smetanaa |
| 4 kpl | murskattua valkosipulin kynttä |
| 1 dl | silputtua persiljaa tai ruohosipulia |
| 1/2 kpl | raastettua ja valutettua kurkkua |
Koristeluun | |
| 1 kpl | kivettömiä oliiveja |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Sekoita erikseen molemmat täytteet ja levitä niitä kostutettujen leipien väliin vuorotellen eri kerroksiin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Anna kakun vetäytyä viileässä yön yli. Levitä päälle loput kurkkutahnasta ja koristele kakun pinta oliiveilla ja tillillä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























