Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glögi-taatelikakku

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
11 Annosta
Fork and knife
11 Annosta
Tämä taatelikakun versio on täynnä joulun makuja ja tuoksuja! Piristä perinteistä taatelikakkua glögillä, pähkinöillä, suklaalla ja piparkakkumausteella.

Ainekset

2 dl
Glögijuomaa
250 g
Kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunia
100 g
Tummaa suklaata
80 g
(1 pss) hasselpähkinärouhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Piparkakkumaustetta

Voiteluun

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ne soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.

2 dl
Glögijuomaa
250 g
Kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
2

Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan.

3 kpl
Kananmunia
100 g
Tummaa suklaata
80 g
(1 pss) hasselpähkinärouhetta
2 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
3

Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.

Korppujauhoja
Margariinia

Vinkki: Voit valmistaa kakun etukäteen ja pakastaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2011
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

463

1940

23,7 g

7,9 g

53,1 g

35,3 g

4,2 g

7,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Piparkakkumaustetta,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli