Glögi-taatelikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Glögi-taatelikakku

Glögi-taatelikakku

Fork and knife
11 Annosta
Fork and knife
11 Annosta
Tässä yksi joulun suosituimmista kakkuresepteistä. Mainio herkku kakkupöytään.

Ainekset

2 dl
Glögijuomaa
250 g
Kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunia
100 g
Tummaa suklaata
80 g
(1 pss) hasselpähkinärouhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Piparkakkumaustetta

voiteluun

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat sosetta. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.

2 dl
Glögijuomaa
250 g
Kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
2

Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.

3 kpl
Kananmunia
100 g
Tummaa suklaata
80 g
(1 pss) hasselpähkinärouhetta
2 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
200 g
Margariinia
Korppujauhoja
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1940

463

23,7 g

7,9 g

53,1 g

35,3 g

4,2 g

7,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Piparkakkumaustetta,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli