Glögi-taatelikakku
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä taatelikakun versio on täynnä joulun makuja ja tuoksuja! Piristä perinteistä taatelikakkua glögillä, pähkinöillä, suklaalla ja piparkakkumausteella.
| 2 dl | glögijuomaa |
| 250 g | kuivattuja taatelipaloja |
| 2 1/2 dl | fariinisokeria |
| 200 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 80 g | (1 pss) hasselpähkinärouhetta |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| Voiteluun | |
|---|---|
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ne soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.
- 2.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan.
- 3.
Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
Glögi-taatelikakku
Tämä taatelikakun versio on täynnä joulun makuja ja tuoksuja! Piristä perinteistä taatelikakkua glögillä, pähkinöillä, suklaalla ja piparkakkumausteella.
Ainekset (11 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | glögijuomaa |
| 250 g | kuivattuja taatelipaloja |
| 2 1/2 dl | fariinisokeria |
| 200 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 80 g | (1 pss) hasselpähkinärouhetta |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
Voiteluun | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ne soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 dl glögijuomaa 250 g kuivattuja taatelipaloja 2 1/2 dl fariinisokeria 200 g margariinia - 2
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunia 100 g tummaa suklaata 80 g (1 pss) hasselpähkinärouhetta 2 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja 2 tl piparkakkumaustetta - 3
Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
Määrä Ainesosa korppujauhoja margariinia
Vinkki: Voit valmistaa kakun etukäteen ja pakastaa.
Ravintosisältö
463
Energiaa kcal
1940
Energiaa kj
23,7 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,1 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
463
Energiaa kcal
1940
Energiaa kj
23,7 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,1 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Piparkakkumaustetta, Margariinia, Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























