Glögi-taatelikakku - Yhteishyvä

Glögi-taatelikakku

Glögi-taatelikakku
Annokset
11
Tässä yksi joulun suosituimmista kakkuresepteistä. Mainio herkku kakkupöytään.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Glögijuomaa
1 kpl
(250 g) kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunaa
100 g
Tummaa suklaata
1 kpl
(80 g) hasselpähkinärouhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Piparkakkumaustetta
Margariinia voiteluun
Korppujauhoja

Näin teet

1

Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat sosetta. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa