Glögi-taatelikakku

Arvostele resepti
11 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tämä taatelikakun versio on täynnä joulun makuja ja tuoksuja! Piristä perinteistä taatelikakkua glögillä, pähkinöillä, suklaalla ja piparkakkumausteella.

Ainekset (11 annosta)

MääräAinesosa
2 dlglögijuomaa
250 gkuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dlfariinisokeria
200 gmargariinia
3 kplkananmunia
100 gtummaa suklaata
80 g(1 pss) hasselpähkinärouhetta
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlpiparkakkumaustetta

Voiteluun

margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ne soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 dlglögijuomaa
    250 gkuivattuja taatelipaloja
    2 1/2 dlfariinisokeria
    200 gmargariinia
  2. 2

    Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunia
    100 gtummaa suklaata
    80 g(1 pss) hasselpähkinärouhetta
    2 tlleivinjauhetta
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlpiparkakkumaustetta
  3. 3

    Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    margariinia

Vinkki: Voit valmistaa kakun etukäteen ja pakastaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Piparkakkumaustetta, Margariinia, Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä