Gluteeniton kaalipiirakka

Arvostele resepti
8 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Ihana kaalipiirakka onnistuu myös gluteenittomana. Tattarijauhoilla rikastettu rahka-voitaikina sopii täydellisesti siirapilla ja meiramilla mausteun täytteen pariksi.

Ainekset

MääräAinesosa

Täyte

1 kgkeräkaalia
1 kpliso sipuli
3 rklvoita
3 rklsiirappia
1 rklkasvisfondia
2 tlmeiramia
1/2 tlmustapippuria
1 1/2 tlsuolaa

Taikina

250 ghuoneenlämpöistä voita
250 gmaitorahkaa
2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
2 dltattarijauhoja
2 tlleivinjauhetta

Voiteluun

1 kplkananmuna
2 rklseesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi esimerkiksi isossa pannussa. Paista kaalia ja sipuleita muutama minuutti. Lisää loput täytteen aineet ja anna hautua pehmeäksi.

    MääräAinesosa
    1 kgkeräkaalia
    1 kpliso sipuli
    3 rklvoita
    3 rklsiirappia
    1 rklkasvisfondia
    2 tlmeiramia
    1/2 tlmustapippuria
    1 1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita keskenään voi ja maitorahka. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele litteäksi levyksi, kääri leivinpaperiin ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    250 ghuoneenlämpöistä voita
    250 gmaitorahkaa
    2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    2 dltattarijauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte toiselle levylle. Jätä reunat ilman täytettä. Nosta päälle toinen levy ja painele reunat kiinni haarukalla. Pistele piirakkan pintaa haarukalla sieltä täältä.

  4. 4

    Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    2 rklseesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä