Suikaloi kaali, silppua sipuli. Sulata voi esimerkiksi isossa vokissa tai pannussa. Kuumenna kaalia, lisää muut aineet ja anna hautua pehmeäksi.
Sekoita keskenään voi ja maitorahka. Lisää molemmat jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi Painele litteäksi levyksi, kääri leivinpaperiin ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte toiselle levylle. Jätä reunat ilman täytettä. Nosta päälle toinen levy ja painele reunat kiinni haarukalla. Pistele piirakka haarukalla sieltä täältä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
477
1995
31,3 g
19,4 g
37,6 g
14,3 g
4,1 g
9,1 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Kasvisfondia,
2 tl Meiramia,
0,5 tl Mustapippuria,
1,5 tl Suolaa,
2 tl Leivinjauhetta,
Seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli