Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton kaalipiirakka

Fork and knife
8 Palaa
Tämä muheva piirakka tuo lapsuusmuistot mieleen ja maistuu vaikka iltapalana.

Ainekset

Täyte

1 kg
Kaalia
1 kpl
Iso sipuli
3 rkl
Voita
2 - 3 rkl
Siirappia
1 rkl
Kasvisfondia
2 tl
Meiramia
1/2 tl
Mustapippuria
1 1/2 tl
Suolaa

Taikina

250 g
Huoneenlämpöistä voita
250 g
Maitorahkaa
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
Tattarijauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi kaali, silppua sipuli. Sulata voi esimerkiksi isossa vokissa tai pannussa. Kuumenna kaalia, lisää muut aineet ja anna hautua pehmeäksi.

1 kpl
Iso sipuli
1 kg
Kaalia
3 rkl
Voita
2 tl
Meiramia
2 - 3 rkl
Siirappia
1/2 tl
Mustapippuria
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Kasvisfondia
2

Sekoita keskenään voi ja maitorahka. Lisää molemmat jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi Painele litteäksi levyksi, kääri leivinpaperiin ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

250 g
Maitorahkaa
2 dl
Tattarijauhoja
250 g
Huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
Leivinjauhetta
3

Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte toiselle levylle. Jätä reunat ilman täytettä. Nosta päälle toinen levy ja painele reunat kiinni haarukalla. Pistele piirakka haarukalla sieltä täältä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Seesaminsiemeniä
1 kpl
Kananmuna
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

477

1995

31,3 g

19,4 g

37,6 g

14,3 g

4,1 g

9,1 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kasvisfondia,

2 tl Meiramia,

0,5 tl Mustapippuria,

1,5 tl Suolaa,

2 tl Leivinjauhetta,

Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli