Gluteeniton kaalipiirakka - Yhteishyvä

Gluteeniton kaalipiirakka

Gluteeniton kaalipiirakka
Tämä muheva piirakka tuo lapsuusmuistot mieleen ja maistuu vaikka iltapalana.
Jaa Somessa

Ainekset

TÄYTE

1 kg
Kaalia
1 kpl
Iso sipuli
3 rkl
Voita
2 - 3 rkl
Siirappia
1 rkl
Kasvisfondia
2 tl
Meiramia
1/2 tl
Mustapippuria
1 1/2 tl
Suolaa

TAIKINA

250 g
Huoneenlämpöistä voita
250 g
Maitorahkaa
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
Tattarijauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna
Seesaminsiemeniä

Näin teet

1

Suikaloi kaali, silppua sipuli. Sulata voi esimerkiksi isossa vokissa tai pannussa. Kuumenna kaalia, lisää muut aineet ja anna hautua pehmeäksi.

1 kpl
Iso sipuli
1 kg
Kaalia
3 rkl
Voita
2 tl
Meiramia
2 - 3 rkl
Siirappia
1/2 tl
Mustapippuria
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Kasvisfondia
2

Sekoita keskenään voi ja maitorahka. Lisää molemmat jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi Painele litteäksi levyksi, kääri leivinpaperiin ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

250 g
Maitorahkaa
2 dl
Tattarijauhoja
250 g
Huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
Leivinjauhetta
3

auli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte toiselle levylle. Jätä reunat ilman täytettä. Nosta päälle toinen levy ja painele reunat kiinni haarukalla. Pistele piirakka haarukalla sieltä täältä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Seesaminsiemeniä
1 kpl
Kananmuna
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g301 g
Proteiinia9 g73 g
Rasvaa31 g250 g
Kuituja4 g33 g
Energiaa kj1995 15958
Energiaa kcal477 3813

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kasvisfondia

  • 2 tl Meiramia

  • 0.5 tl Mustapippuria

  • 1.5 tl Suolaa

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • Seesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g301 g
Proteiinia9 g73 g
Rasvaa31 g250 g
Kuituja4 g33 g
Energiaa kj1995 15958
Energiaa kcal477 3813

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kasvisfondia

  • 2 tl Meiramia

  • 0.5 tl Mustapippuria

  • 1.5 tl Suolaa

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • Seesaminsiemeniä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.