Gluteeniton kääretorttu
30 min

Nappaa talteen!
Tattarijauhoista leivot maukkaan ja rakenteeltaan napakan kääretortun. Sekoita gluteenittomalle kääretortulle kuohkea täyte appelsiinituorejuustosta ja kermavaahdosta, jonka makeutat vain ripauksella vaniljasokeria.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/4 dl | tattarijauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | (1 rs) appelsiinituorejuustoa |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele taikina varoen tasaiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille. Kypsennä torttulevyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
- 2.
Kumoa torttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistopaperi. Anna pohjan jäähtyä.
- 3.
Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella ja sekoita kermavaahto juustoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Anna kääretortun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia tai yön yli. Tarjoa kääretorttu tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa.
Gluteeniton kääretorttu
arvosana5/5
30 min
Tattarijauhoista leivot maukkaan ja rakenteeltaan napakan kääretortun. Sekoita gluteenittomalle kääretortulle kuohkea täyte appelsiinituorejuustosta ja kermavaahdosta, jonka makeutat vain ripauksella vaniljasokeria.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/4 dl | tattarijauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | (1 rs) appelsiinituorejuustoa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele taikina varoen tasaiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille. Kypsennä torttulevyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/4 dl tattarijauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Kumoa torttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistopaperi. Anna pohjan jäähtyä.
- 3
Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella ja sekoita kermavaahto juustoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Anna kääretortun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia tai yön yli. Tarjoa kääretorttu tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 1 tl vaniljasokeria 200 g (1 rs) appelsiinituorejuustoa
Ravintosisältö
176
Energiaa kcal
738
Energiaa kj
7,9 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,1 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
176
Energiaa kcal
738
Energiaa kj
7,9 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,1 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























