Gluteeniton kääretorttu | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Tattarijauhoista leivot maukkaan ja rakenteeltaan napakan kääretortun. Sekoita gluteenittomalle kääretortulle kuohkea täyte appelsiinituorejuustosta ja kermavaahdosta, jonka makeutat vain ripauksella vaniljasokeria.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/4 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta

täyte

1 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
200 g
(1 rs) appelsiinituorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele taikina varoen tasaiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille. Kypsennä torttulevyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/4 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Kumoa torttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistopaperi. Anna pohjan jäähtyä.

3

Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella ja sekoita kermavaahto juustoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Anna kääretortun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia tai yön yli. Tarjoa kääretorttu tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa.

1 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
200 g
(1 rs) appelsiinituorejuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 25.12.2010
Muokattu: 10.3.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

738

176

7,9 g

4,2 g

20,1 g

14,4 g

0,5 g

5,7 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli