Gluteeniton kääretorttu

arvosana5/5

(1)arvio
10 Palaa

30 min

Tattarijauhoista leivot maukkaan ja rakenteeltaan napakan kääretortun. Sekoita gluteenittomalle kääretortulle kuohkea täyte appelsiinituorejuustosta ja kermavaahdosta, jonka makeutat vain ripauksella vaniljasokeria.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/4 dltattarijauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

1 dlkuohukermaa
1 tlvaniljasokeria
200 g(1 rs) appelsiinituorejuustoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele taikina varoen tasaiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperille. Kypsennä torttulevyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/4 dltattarijauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Kumoa torttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistopaperi. Anna pohjan jäähtyä.

  3. 3

    Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella ja sekoita kermavaahto juustoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Anna kääretortun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia tai yön yli. Tarjoa kääretorttu tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    1 tlvaniljasokeria
    200 g(1 rs) appelsiinituorejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä